Cover
Belföld
Angard: 2018 legnagyobb eseményei a politikában
2018-12-2621:55
Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Az évértékelő Angardban sorra vettük az idei eseményeket kezdve az országgyűlési választással, ahol ismét kétharmadot szerezett a Fidesz-KDNP. Az ellenzék még mindig a miértekre keresi a választ. A parlamenti patkó összetétele is változott év közben: képviselők léptek ki nemcsak a frakciókból, hanem a pártokból is, új mozgalmak jöttek létre. Négy vitapartner: a pást baloldalán Tóth Csaba és Závecz Tibor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és G. Fodor Gábor.
Tóth Csaba amiatt szomorú, hogy véleménye szerint a választások óta folyamatosan építik le a jogállamot. Ennek része a CEU elüldözése, illetve az is, hogy fegyveres őrök az MTV-székházban képviselőket inzultálnak. Számunkra tényleg az a kérdés, hogy mire eljutunk a 2019-es választásokig, egyáltalán lesz-e választás, kell-e félni az ellenzéki szavazóknak, hogy úgy bánnak velük, mint az ellenzéki képviselőkkel? - tette fel a kérdést a a Republikon Intézet alapítója.

Gajdics Ottó megnyugtatta az elemzőt, hogy a jövő évben tavasszal és ősszel is teljesen szabad választások lesznek.

Závecz Tibor szerint egy kormánypárt a kétharmados felhatalmazás birtokában megteheti azt, hogy ne menjen el a falig, ne ugorjon rá minden ügyre és hagyja egy kicsit az ellenzéki pártokat is mozogni. A kétharmad ténye nem kérdés, de jelentős az az ellenzéki tömeg is, akit szintén képviselni kellene - vetette fel a Závecz-Research alapítója.
Én attól félek nagyon, hogy nem lesz magyar Magyarország
- jelentette ki Gajdics Ottó. A Magyar Idők főszerkesztője hozzátette: ha sikerül megmenteni a hazát, az anyanyelvet és a szülőföldet, akkor eljutunk oda, hogy önmérsékletet lehet tanúsítani annak, aki többségben van azért, mert van hazánk. Ha ez így lesz, akkor boldog jövő elé nézünk - hangsúlyozta.

G. Fodor Gábor szerint Magyarország esélyei nem rosszak abban, hogy érvényesítse az akaratát, hiszen nagy politikai stabilitással rendelkező kormány vezeti az országot. 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ