Cropped landscape
Belföld
Kozma Imre: Kilátástalan a helyzetünk az isteni értékek nélkül
2018-12-2520:58
Veszélyben vagyunk, mert elhittük, hogy Isten nélkül lehet Paradicsom a Földön. A Paradicsom azonban Isten műve és megosztotta az emberrel, aki elhitte, hogy halandóként, ebben a mulandó világban, a maga emberi erőivel és törvényeivel egy paradicsomi világot tud teremteni - mondta Kozma Imre atya az ECHO TV Őszintén című műsorában. Az irgalmasrendi szerzetes karácsonyi üzenetében arról is beszélt: Jézus elhozza nekünk azokat az értékeket, amelyek megmenthetik a világot és bennünket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója szerint a karácsony az ember megmentésére, az ember megváltására irányuló eseménysorozat kezdete.
A karácsony egy olyan nap, melyet valamiképpen mindenki ünnepel. Sajnos azonban vannak a világnak olyan pontjai, ahol a karácsony keresztény jellegéből alig maradt valami - fogalmazott Kozma Imre atya. Egyetlen eleme mindenképpen ugyanaz: az ember ilyenkor döbben rá arra, hogy sokkal többre képes annál, mint ahogyan a mindennapjai telnek, és talán arra is rádöbben, hogy azt a másik embert, gazdaggá kellene tenni. 

Ezt a csodálatos üzenetet az Istentől tanultuk, aki azért lett értünk emberré, hogy igazolja az emberi életünket. Isten érdemesnek tartott bennünket arra, hogy a mi emberi életünket élje - tette hozzá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója. Persze a tanítása és példája figyelmeztet bennünket arra, hogy mi az, ami értelmet ad az életünknek. Valójában a karácsony az ember megmentésére, az ember megváltására irányuló eseménysorozat kezdete - jegyezte meg az atya. 

Európa az egyetlen földrész az öt közül, amely kereszténységben született, és amelynek a létét a kereszténység, a keresztény értékek határozzák meg - folytatta Kozma Imre. Ugyanakkor nem könnyű ma Európában a karácsonyt ünnepelni. Tudomásul kell vennünk, hogy a 3. évezredben, 2018-ban, veszélyben vagyunk. 
Veszélyben vagyunk azért, mert elhittük, hogy Isten nélkül is lehet Paradicsomot teremteni ezen a Földön.
Komoly kérdéseket vet fel szerinte az, hogy az ember halandóként elhitte, hogy ebben a mulandó világban, Isten nélkül, a maga emberi erőivel és törvényeivel egy paradicsomi világot tud teremteni. 
Az ember élete tele van bizonytalanságokkal - mondta, majd úgy folytatta: egy sajátos bibliai üzenet készül. Az ember fia eljön az ég felhőin. Ez a bibliai szóhasználat azt jelenti, elérkezik a Földre az égi üzenet és megérkezik vele az isteni ajándék. 
Jézus elhozza nekünk azokat az értékeket, amelyek megmenthetik a világot és megmenthetnek bennünket
- mondta. A földi lét akkor adja meg az értelmes élet lehetőségét, ha az isteni értékek eljutnak hozzánk. Az isteni értékek, a lélek értékei nélkül kilátástalan a helyzetünk. Kritikus helyzetben vagyunk és ezt a lelket hozza vissza Jézus nekünk embereknek - fejtette ki az atya. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Őszintén
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ