Cover
Belföld
Bogárdi Szabó István: A karácsony nagy titka viszont az, hogy Isten „vesztegeti” ránk az idejét
2018-12-2419:53
Szenteste talán természetes, hogy azoknak is eszébe jut Isten, akik egész évben mellőzik őt. Pedig létezhetne, hogy egész évben karácsony szentségében és Isten közelségében éljünk? - tette fel a kérdést Szabó Anett az ECHO TV Napi aktuális című műsorának különkiadásában. Bogárdi Szabó István református püspök úgy reagált erre: a szeretet kétoldalú, tehát rajtunk is múlik. Azonban, a karácsony nagy titka az, hogy Isten „vesztegeti” ránk az idejét - tette hozzá.
Természetesen ez rajtunk is múlik, a szeretet kétoldalú dolog. Van, aki szeret és van, aki szeretve van és ez lehet kölcsönös is. Isten nem mellőz bennünket. Olyan korban élünk, amikor a hatékonyság lett az egyik nagy bálvány, lendítőerő, ami viszi előre a világot. Sokszor mondják, hogy én erre meg erre nem vesztegetem az időmet. A karácsony nagy titka viszont az, hogy Isten „vesztegeti” ránk az idejét. 

Régen roppantul idegesített az, hogy bementem egy bevásárlóközpontba és Stille Nacht, a Csendes éj című dal csengett a fülembe. De most van kétszázéve, hogy először elhangzott Tirolban, egy kántor gyönyörű szerzeménye. Kissé piacosított formában próbálják meghozni a kedvünket az ajándékozáshoz, de mégsem egy müezzin énekét hallgatjuk karácsonykor. Realistaként azt kell mondanom nagy a baj, de van remény. 
Magyarországon a jelenlegi kormányzati politikának is köszönhető, hogy többé kevésbé békesség van, de ezt fontos lenne Istennek meghálálnunk. Magyarországon nincs háború, nem üldözik az embereket a hitükért, a meggyőződésükért - magyarázta a református püspök. 

Hozzátette, ha mi élvezhetjük egy kormányzatnak a megbecsülését és a támogatását akkor egy picit erősebb lesz a derűnk, bátrabban tekintünk a jövőre és felszabadultan hirdethetjük az embereknek a helyes utat. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ