Cropped landscape
Belföld
Baritz Sarolta Laura: Az embereknek össze kell fogniuk
2018-12-2419:34
Baritz Sarolta Laura, domonkos-rendi szerzetesnővér, közgazdász volt az ECHO TV Napi aktuális című műsor különkiadásának egyik vendége Szenteste. A szerzetesnővér kiemelte, az emberek tettre készek és segítőkészek is, fontos, hogy a nehéz időkben össze tudjunk fogni. Hangsúlyozta, az üldözött keresztényekért nagyon sokat tesznek a magyarok, ők pedig imáikkal segítik őket.
Irakban vannak domonkos-rendi szerzetesek, akiknek az ISIS hatására el kellett menekülniük az otthonukból. Amikor visszatérhettek a saját otthonukba, akkor porig le volt rombolva a rendházuk és az oltár is, kövekre szétszedve. Mindezek ellenére az a domonkos nővér, aki tartott egy előadást nekünk úgy kezdte mondandóját: Az Isten jó! - idézte fel korábbi emlékeit Baritz Sarolta Laura. 

Ettől annyira meghatódtam, hogy eddig is benne volt a szívemben, hogy Isten jó, azonban ettől megerősödött bennem - tette hozzá. 

Szabó Anett emlékeztetett amíg mi a Szentestére készülünk, számos keresztény testvérünket üldöznek a világban, teszünk-e értük eleget? – tette fel a kérdést. 

Baritz Sarolta Laura elmondta mi magyarok igenis sokat tesznek értük. Orvosok, papok utaznak Irakba azért, hogy segítsenek. Nagyon sok a tettre kész ember, aki segítőkész is. Sokan pedig szívükben hordozzák a menekülteket, mi például imádkozunk értük. 

Az idei Advent legfőbb tananyaga talán az, hogy az embereknek össze kell fogniuk. A tragédia összefogja az embereket.
Ha Jézus születésére gondolunk, akkor ő a megtestesült bizonyíték arra, hogy az embereknek van jövője, és ő az életét áldozta fel a mi üdvösségünkért. Ennél többet az Isten nem is tud és nem is kell, hogy adjon - tette hozzá.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ