Cropped landscape
Belföld
Támogatja a kormány a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjeinek fejlesztését
2018-12-2210:12
Támogatja a kormány a Semmelweis Egyetem (SE) klinikai tömbjeinek fejlesztését, és több ingatlant is vásárol az egyetemnek - derült ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A határozat értelmében a kormány támogatja az egyetem belső és külső klinikai tömbjében tervezett fejlesztéseket. Ennek keretében valósulhat meg a Kútvölgyi Klinikai Tömbben található részlegek áthelyezése mellett a klinikai gyakorlati oktatáshoz hiányzó traumatológiai és sürgősségi klinikai ellátás háttere, valamint a klinikai gyermekellátás családbarát fejlesztése.
   
A határozat szerint kormány a SE külső klinikai tömb és az SE Tűzoltó utcai elméleti tömbje közelében - élve elővásárlási jogával - három ingatlant is vásárol az egyetem részére.
   
Emellett az SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztéséhez a kormány megvásárolja a kórházzal szomszédos egyik társasházat, valamint korszerűsít egy, a klinika tulajdonában álló másik épületet.
   
A kormányhatározat szerint a kabinet támogatja a Pető András Kar fejlesztését is.

Egészségügyi forrás átcsoportosítás
 
Csaknem 10 milliárd forintos egészségügyi forrás átcsoportosításról döntött a kormány. 
 
Összevont szakellátásra 5 milliárd forintos pluszforrást biztosítanak. Betegszállítás és orvosi rendelvényű halottszállításra 2,5 milliárd, míg művesekezelés jogcímen 2,3 milliárd forinttal több jut a jövő évi költségvetésben, az egészségügyi céltartalék terhére.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ