Cropped landscape
Belföld
Egy felháborítóan bugyuta vélemény a karácsonyról
2018-12-2206:53
A Tumblr-ön osztotta meg gondolatait Bereczky Tamás HIV-ellenes aktivista a karácsonyról, amivel sikerült bebizonyítania, hogy nem ebben a valóságban él - hívta fel rá a figyelmet a Figyelő.
A karácsony egy felháborítóan bugyuta mesén alapuló, kínosan nyomasztó hazugságrítus. 
 
Ajándékot kizárólag azért kapsz és adsz, hogy ideig-óráig megnyugtassa mindenki a lelkiismeretét. Senki sem szeret senkit, senki sem akar senkinek semmi jót, hanem csak egy este elégedetten akar lefeküdni, hogy a végtelen és céltalan versenyben ő győzött egy napra. 
 
A karácsony az elnyomó, kizsákmányoló, fallocentrikus, szegénygyűlölő imperialista kapitalizmus emberáldozatokkal dekorált, szenvedéssel és könnyekkel teli, brutális rítusa, a hazugságok orgiája, az oly hőn áhított ideális családmodell tönkretevője, az iszonyat és az enyészet végső diadala az emberiesség felett, a tárgyak és a vagyon véres győzelme az érzelmek felett, gyilkos rettenet. 
 
Nyugodtan szard a le a Kisjézust! 
Ezt sikerült leírnia Bereczky Tamásnak, de ne lepődjünk meg annyira! Aki az állítólagos fasizmus miatt „menekül” el Magyarországról, annak ez csak egy könnyed ujjgyakorlat.
 
Kezdjük a dinnye közepével: „elnyomó, kizsákmányoló, fallocentrikus, szegénygyűlölő imperialista kapitalizmus”. Nem rossz, nem rossz, de azért én hiányoltam még innen a haladó újbeszél szótár számos kifejezését. Mert ha egy ünnep lehet fallocentrikus, akkor miért nem lehet homofób is, kérdezem én?
 
Amúgy a karácsony elanyagiasodásában pont az ilyen megveszekedett materialistáknak van igen nagy szerepük. Ettől még vannak sokan, akiknek a karácsony ennél többet jelent, igaz ők is bugyuták. Elvégre abban hinni, hogy a szentléleknek köszönhetően került Mária áldott állapotba, meglehetősen bugyuta dolog. Mármint Bereczky szerint, aki valószínűleg soha nem fogja megérteni a Bibliában leírtak mélyebb tartalmát.
 
Zárjuk rövidre: senki sem szeret senkit, Bereczky sem akar senkinek semmi jót, csak azért harcol a HIV ellen, mert este elégedetten akar lefeküdni, hogy a végtelen és céltalan versenyben ő győzött egy napra.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ