Cropped landscape
Belföld
Civil kör: Az Alinsky-iskola receptkönyve köszön vissza a tüntetéseken
2018-12-2221:50
Az igazi tanulsága a mostani kormányellenes tüntetéseknek, hogy ezekre is azonnal rászálltak, mint a döglegyek, azok az ellenzéki politikusok, akik eddig mindent a „halálba” vittek – hangzott el az ECHO TV Civil kör című műsorának szombati adásában. Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász, Trombitás Kristóf publicista és Simon János politológus ismertetése szerint nem lehet nem észrevenni, hogy a kormányellenes demonstrációkon és az ellenzéki akciókban visszaköszönnek azok az anarchista stratégiák, amelyeket a marxista aktivista, Saul Alinsky dolgozott ki. Műsorvezető: Tóth Kriszta.
Ifj. Lomniczi Zoltán felhívta rá a figyelmet, a tüntetéseken tapasztalható erőszak mindenképpen szintet lépett, ennek a hátterében pedig komoly irodalom és előzmények állnak, ilyen például Saul Alinsky radikálisoknak szánt könyve, a MoveOn.org nevű sorosista szervezet ténykedése, vagy éppen Szrgya Popovics szerb zavarkeltő munkássága. 
 
Az alkotmányjogász Macedóniát hozta fel példaként. A Nyílt Társadalom Alapítványok finanszírozása révén kiadták a macedón nyelvre lefordított az Alinsky-könyvet. A balkáni országban a durva kormányellenes tüntetések során több rendőr is életét vesztette, ezen kívül a kormánybuktatás szándékával létrejött körök a sajtószabadságra hivatkozva sorra gyártották az álhíreket.

Ifj. Lomnici Zoltán úgy véli, jelenleg a balliberális, sorosita média folyamatosan nyomás alatt tartja David B. Cornsteint, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét.
Az elmúlt napok erőszakos cselekményei mögött egy, vagy több receptkönyv is meghúzódik. Az, hogy ki vette ezt figyelembe, vagy ki tudatos abból a szempontból, hogy ezeket a módszereket alkalmazza, vagy követi a hangadókat, az ebből a szempontból lényegtelen
– tette hozzá az alkotmányjogász. 
 
Trombitás Kristóf publicista szerint nagyon komolyan kell venni az Alinsky-féle iskola megjelentését, mert valóban nem összeesküvés elméletről van szó, hiszen számos alkalommal – köztük a kijevi Majdanon – is ugyanaz a forgatókönyv ment végbe. Ismertette, ezek azok a kézikönyvek, amelyek alapján zajlanak ezek a tüntetések és megmozdulások. Szerinte
a mostani demonstrációk célja, hogy a közelgő európai parlamenti választások előtt olyan politikai légkör jöjjön létre, ami megroppanthatja a konzervatív, jobboldali, nemzeti erőket.
Simon János politológus példátlannak nevezte, hogy ilyen nagy szakadék alakult ki a kormányzati és az ellenzéki erők között. Emlékeztetett arra, hogy 2006-2007-ben a Fideszben meg sem fordult, hogy neki kellene menni a közmédiában dolgozóknak, vagy törvénysértést kellene elkövetni, ehhez képest most az ellenzék összeállt és erőszakosan fellépett. 
Egyáltalán nincs igaza annak, aki azt mondja, „azért, mert nekem parlamenti képviselői mandátumom van, azt csinálhatok, amit akarok”
– szögezte le Simon János. 
 
Teljes adás : 
ECHO TV - A nemzet hangja - Civil kör
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ