Cover
Belföld
Nagy Ervin: Új törésvonalak jöttek létre a magyar belpolitikában
2018-12-2107:04
Politikai szempontból egy igen mozgalmas éven vagyunk túl. Elég csak az áprilisi választásokra gondolni, amely szinte teljesen átírta az ellenzéki viszonyokat. Vagy a Sargentini-jelentésre, amely azért bünteti Magyarországot, mert hazánk nem kér a migrációból. Az elmúlt időszak eseményeit Nagy Ervin filozófus, a Jobbik alapítója, egykori alelnöke elemezte az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.
Áprilisban nagy győzelmet aratott a Fidesz-KDNP ezáltal egy erős kormány tudott létrehozni. A gazdasági terünk nőtt, a mutatóink is egyre jobbak. A GDP növekszik, a munkanélküliség csökken, az infláció stagnál. Ahogy a gazdasági úgy a politikai mozgástér is egyre nagyobb - magyarázta a filozófus.

A magyar kormány nem sodródik a globalizmusban, hanem cselekszik és megpróbál olyan politikát folytatni, amely az országnak érdeke. 

Új törésvonalak jöttek létre a belpolitikában. Létezik a kormány, a Fidesz-KDNP, mint egy nagyon erős politikai tömb és ezzel szemben, úgy néz ki az ellenzék egyre inkább összezár. A Jobbik, amely egyre inkább a mélypontjára zuhan, együttműködik az LMP-vel, a Momentummal, sőt, ha a tüntetéseket nézzük együtt is lépnek fel. Ez mindenképp megdöbbentő - jelentette ki. 


Hozzátette, leginkább az lepte meg, ami az LMP-ben történt, a Jobbiknál várható volt a szétesés. Az ellenzéki fellépések valószínűleg kitartanak még egy darabig, de szépen lassan el fog ülni - fűzte hozzá. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ