Cover
Belföld
Informátor: A frusztrált ellenzék szélsőséges eszközökhöz nyúlt
2018-12-2120:57
Amikor a munka törvénykönyvének módosítását elfogadták a parlamentben, akkor az ellenzéknél megint elszakadt valami. Akiknek példát kellene mutatniuk a magyar emberek felé, azok óvodásként és sértődött kisgyerekként viselkedtek. Ifj. Lomnici László az ECHO TV Informátor című műsorában elmondta: a gyenge politikai teljesítmény és a harmadik kétharmad egy olyan frusztrációt okozott az ellenzékben, hogy a képviselők mostanra a legvégső eszközökhöz nyúlnak.
A múlt héten szerdán bizonyos ellenzéki politikusok elfoglalták a parlamenti pulpitust. Fütyültek és szirénáztak, meggyalázva ezzel a magyar Országgyűlést. A politikusnak nevezett hivatásos hergelő, Tordai Bence minősíthetetlen hangnemben beszélt a miniszterelnökkel és mindezt élőben közvetítette a Facebook-oldalán.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az Informátornak úgy fogalmazott: ami szerdán történt az Országgyűlésben bűncselekmények gyanúját veti fel.
Ez már kilép a parlamenti jog keretei közül és már büntetőjogi kategória. Arra irányult a szándékuk, hogy ellehetetlenítsék az Országgyűlés működését
- fogalmazott.

Az ellenzéknek sikerült felhergelnie néhány embert és utcára is hívta őket. A szerdai, csütörtöki és pénteki nap arról szólt, hogy ki tudja jobban meggyalázni a karácsonyi jelképeket, mint a nemzet karácsonyfáját vagy a rászoruló gyerekeknek szánt szánkókat

Hollik István kormányszóvivő kiemelte: a liberálisok számára az egyik legfontosabb értéknek kellene lennie a toleranciának.
Ezzel szemben én azt látom, hogy ezt a toleranciát mindenki mástól számon kérik, csak éppen ők nem így viselkednek
- tette hozzá.

Kovács István szerint hatalmas szerepe van a közösségi és hagyományos médiának, mert a nemzetközi közvélemény első sorban innen tájékozódik.
Nem hiába Judith Sargentini volt az első, aki kiírta, hogy egész Budapest az utcán van és forradalmi a hangulat. Holott, aki testközelből látta a demonstrációkat az tisztában van vele, hogy a legnagyobb létszámú eseményen is csak néhány ezren voltak, a zavargásokban pedig csak pár száz ember vett részt
- emelte ki.
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ