Cropped landscape
Belföld
Bakondi György: Migránsok milliói kaptak újabb meghívólevelet
2018-12-2120:02
Az Európai Parlament liberális többségét nem nagyon befolyásolja, hogy az Európai Bizottság pénteken kiadott felmérése szerint az európaiak leginkább a migráció és a terrorizmus miatt aggódnak. Az EP migrációpárti politikusai továbbra is intenzíven azon dolgoznak, hogy az általuk elképzelt bevándorlási helyzet még a májusi európai parlamenti választások előtt rögzüljön. Erről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában
A magyar álláspont szerint mind az ENSZ Marrákesben elfogadott globális migrációs csomagja, mind pedig a világszervezet menekültügyi megállapodása meghívólevél azoknak a millióknak, akik a jobb élet reményében az elindulást tervezik – hívta fel rá a figyelmet Bakondi György. A főtanácsadó emlékeztetett, Magyarország kilépett a migrációs folyamatot kidolgozó munkából. Mivel kilenc európai ország nem szavazta meg a határozatot, így Magyarország nem marad magára a migráció területén képviselt álláspontjával. A politikus ismertetése szerint olyan államok szavaztak igennek a migrációs csomagra, amelyeknek jelentős része migrációt kibocsájtó állam, vagy pedig a nyílt társadalomra vonatkozó elgondolások rabja. 
Bakondi György szerint a magyar kormány migrációs politikája helyes, ezen felül pedig nagyon komoly a lakossági támogatottsága is. 
 
Hozzátette: 
a bevándorlás lesz az európai parlamenti választások kampányának fő kérdésköre. Nagyon bízunk abban, hogy egy olyan, a nemzeti értékek iránt elkötelezett parlamenti képviselőkből álló többség jöhet létre az Európai Parlamentben, amely nemcsak megállítja ezt a 2015 óta tartó vergődést, hanem visszatér azokhoz az elvekhez, amelyek alapján az Európai Unió létrejött és ami a nemzetek Európájáról szól.
Velkovics Vilmos műsorvezető azon felvetésére, hogy mennyire biztonságosak hazánkban a nagy tömegrendezvények, a karácsonyi vásárok, a főtanácsadó a belbiztonsági helyzet stabilitása szempontjából kulcsfontosságúnak és előnynek nevezte, hogy hazánkban nincs több százezres, vagy akár milliós muszlim népesség, amelyből kikerülhetne potenciális elkövető, vagy olyan személy, aki az érkező esetleges támadót segíthetné.  

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ