Cover
Belföld
Sajtóklub 2.0: Arany Málna-díjat érdemelnének az ellenzéki képviselők
2018-12-2006:11
Ötszáz belvárosi fiatal megpróbálta elhitetni magáról, hogy ők a többség és elhitették két napig a Facebook csoportjaikban, hogy ők forradalmat robbantottak ki - így foglalta össze az elmúlt napok eseményeit Oláh Gellért, az ECHO TV Sajtóklub 2.0 című műsorában. A 888.hu újságírója szerint a tüntetéseken részt vevők nem munkások voltak, hanem elit egyetemisták, akik bármit meg tudnak fizetni maguknak.
Oláh Gellért úgy fogalmazott: egy kis csürhe úgy döntött, hogy bármit megtehet: rendőröket dobálhatnak, közintézményeket foglalhatnak el, a politikusok pedig adták alájuk a lovat. Emellett az ellenzéki médiumok folyamatosan azt hazudták a saját olvasóiknak, hogy itt tényleg forradalom van, forradalmi hangulatot gerjesztetve. Szerinte ugyanaz az ezer fős tömeg tüntetett most is, akik nyáron elfoglalták az Oktogont és bulivá változtatták a köztereket.

Dezse Balázs, a PestiSrácok újságírója is egyetértett az elhangzottakkal. Szerinte a tüntetésnek semmi köze nem volt a túlóratörvényhez, ugyanaz a háromszáz ember csinálta a balhét, dobált füstbombát a rendőrökre, akarta felgyújtani a karácsonyfát. Mint mondta: ugyanazok az emberek, ugyanaz a műsor.

Szalma György, a Mandiner újságírója elmondta: nem munkások, hanem politikai aktivisták vettek részt a tüntetéseken. Szerinte az ellenzéki politikusokon nagy volt a nyomás, hogy most végre csináljanak valamit, hiszen politikai produkció nélkül voltak valójában már évek óta, azonban éppen ők adták fel az utolsó kenetet az egész megmozdulásnak.
Oláh Gellért felháborítónak nevezte Tordai Bence viselkedését, aki élő Facebook videóban zaklatott egy biztonsági őrt. Szerinte a Párbeszéd képviselője lejáratott és hazudott valakiről, aki még csak nem is közszereplő.
Attól, hogy Tordai Bence a szocialisták és a posztkommunisták hátán bejutott az országgyűlésbe, az az égvilágon semmit nem jelent 
- mondta ezzel kapcsolatban.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ