Cover
Belföld
Idén is 1,3 millió ember kap ingyenes influenza elleni oltást
2018-12-2007:55
Az előző évhez hasonlóan idén is 1,3 millió ingyenes oltóanyag áll rendelkezésre a rizikócsoportokba tartozók influenza elleni védőoltására. A témában Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos volt az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának vendége.
Az influenza ellen egyetlen egy védekezési eszköz van, ami valóban hat, az az, hogy beoltatjuk magunkat - jelentette ki Dr. Szabó Enikő. Hozzátette: annak ellenére, hogy jelentős számú oltóanyagot ajánlanak fel, annak csak 63-64 százalékét tudták felhasználni az előző évben. 

Kik tartoznak a rizikócsoportba?

Mindenféle betegségtől függetlenül minden 60 év feletti személy ingyenesen megkaphatja a védőoltást. 
Ezzel azt szeretnénk elkerülni, hogy az idősebb korosztályból többen kerüljenek kórházba, ne alakuljanak ki súlyosabb következmények. Az idős, krónikus betegségben szenvedők, várandósok vagy babát szeretnének, ugyanakkor ebbe a csoportba tartoznak még az egészségügyben dolgozók, a szociális ágazat dolgozói. De érinti azokat is, akik nagyon sok emberrel találkoznak, tömeggel érintkeznek, ide sorolhatjuk a pedagógusokat, akik így nemcsak magukat, de a gyerekeket is védik. 

Ne csak saját, környezetük érdekében is oltassák be magukat! 
- tanácsolta Dr. Szabó Enikő.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt! 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ