Cover
Belföld
"Az ellenzéki politikusok elhagyták a normál szerepüket és belebújtak az aktivista szerepbe"
2018-12-2007:30
Perlaky-Papp József, a Metropolitan Egyetem docense az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában kommunikációs szempontból elemezte az elmúlt napokban mutatott ellenzéki viselkedést. A műsorban elmondta, az ellenzékiek elhagyták a normál szerepüket és az aktivisták bőrébe bújtak. Ugyanakkor nem tudnak kijönni a "szerencsejátékos" szerepből, ugyanis ott ülnek a rulettasztalnál, de mindig rosszul jönnek ki a pörgetésből.
Zavarba ejtőek az elmúlt napok eseményei, amelyeket háromféle stratégiai hajlam jellemez -  mondta ezzel kapcsolatban Perlaky-Papp József.

Az első a normál politikai működésből fakad: akkor tudunk többséget szerezni valamilyen téma mögé, hogyha olyan témát találunk, ami a mi értelmezésünket szolgálja, segíti. 

A második az elitista hajlam, ami az ellenzék véleményformálóihoz köthető, a városi, budapesti értelmiséghez. Az MTVA székházban történtek bezárt gondolkodásból fakadó akció, ami mögé nehéz többséget teremteni.

A harmadik a szerepet elhagyó gondolkodás. Ez pedig a radikális aktivitástának a stratégiai hajlama. Ezzel megpróbálnak zavart kelteni a kormány munkásságában.

A túlóratörvény kapcsán felszólalt szakszervezeteket nem segíti a közhangulat. Ugyanis azt látjuk, hogy 

a bérek nőnek és ez az elégedetlenség nincs meg, ahhoz, hogy ezt a stratégiát tovább lehessen építeni
- magyarázta. 

Hozzátette: régóta sikertelen az ellenzék, ami pszichológiai helyzetbe hozhatja őket. Az ellenzék most kiszolgálja azt a véleményformáló réteget, amely ezeket a radikális hangokat már régóta hangoztatja a stúdióban, de ezt most láthatjuk az utcán is. 

A politikusok elhagyták a normál szerepüket és belebújtak az aktivista szerepbe 
- jelentette ki. 

Az ellenzék sokszor nem tud kilépni abból a „szerencsejátékos szerepből”, vagyis olyanok, akik ülnek a rulettasztalnál, de mindig rosszul jönnek ki a pörgetésből - fűzte hozzá.
 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ