Cropped landscape
Belföld
Szocialistákról akartak terhelő adatot gyűjteni
2018-12-1806:45
Az idei választások előtt egy izraeli magáncég figyelte meg liberális és szocialista megbízásból az MSZP néhány vezetőjét, kompromittáló adatokat keresve róluk. A PestiSrácok.hu értesülését részben megerősítette az egyik megfigyelt, Molnár Zsolt. A Magyar Idők közben arról értesült, már 2014-ben is megfigyeléssel próbáltak fogást találni MSZP-s vezető politikusokon.
Már a 2014-es választások előtt felmerült, hogy bizonyos baloldali körök le akarnak járatni néhány MSZP-s vezető politikust, és már akkor is megfigyelték őket, hogy kompromittáló adatokat szerezve róluk kiszorítsák őket a párt vezető testületeiből – tudta meg a Magyar Idők szocialista körökből. 
 
Az egyik, már akkor is megfigyelt politikus hozzátette: konkrét bizonyítékuk nem volt erre, ám minden jel arra mutatott, hogy megpróbálják lejáratni őket – sikertelenül. 
 
Mindezt azután mondták el, hogy a Magyar Idők szembesítette őket a Pesti­Srácok.hu tegnapi szenzációjával, miszerint megfigyelési botrány alakult ki az MSZP-ben. A portál információi szerint a 2018-as országgyűlési választások előtt Soros Györgyhöz köthető magyarországi személyek – köztük egy volt SZDSZ-es miniszter, illetve egy egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt tanácsadói köre – több vezető MSZP-s politikust figyeltettek meg egy izraeli hátterű biztonsági céggel. A volt titkos­szolgákat is alkalmazó cég feladata az volt, hogy kompromittáló információkat gyűjtsön egyes szocialistákról.

Az egyik célszemély, a nemzetbiztonsági bizottság volt elnöke, a budapesti szocialisták vezetője, Molnár Zsolt – részben megerősítve a portál értesüléseit – elképzelhetőnek tartja, hogy a lejáratás célja rajta keresztül a fővárosi MSZP ellehetetlenítése volt. Molnár Zsolt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy részben nyílt forrásos „nyomozás” zajlott ellene, azaz például újságíróktól, más politikusoktól, közéleti emberektől próbálhattak információkat gyűjteni. – Megjegyzem, 2017 nyara óta hallom, hogy ilyen próbálkozások vannak, de a mostani ügy jóval konkrétabb – emelte ki a szocialisták fővárosi vezetője.

Azt is hozzáfűzte, bár ellenzéki oldalon a sajátjai felrótták neki, de teljesen normálisnak tartja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként, illetve nyolc évig vezetőjeként szakmai viszonyt ápol Pintér Sándor belügyminiszterrel és Tarlós István főpolgármesterrel.

A Magyar Idők értesülése szerint az idén, illetve négy évvel ezelőtt megfigyeltek között Molnáron kívül még Mester­házy Attila, Hiller István és Molnár Gyula, azaz a volt pártelnökök is ott lehettek. A megfigyelés megrendelői pedig egyértelműen az MSZP-ben zajlott átrendeződést akarták kompromittálással számukra kedvezően eldönteni.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ