Cropped landscape
Belföld
Úgy tűnik, tabu a Gyurcsány-pártban 2006 véres ősze
2018-12-1712:02
A rendőrség brutálisan lépett fel a utcákon a napokban, 2006 és a mostani események között semmilyen párhuzamot nem lehet találni – így válaszolt Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke hétfőn az ECHO TV riporterének azon kérdésére, miért hasonlítja diktatúrához a mostani rendőri magatartást az a Gyurcsány Ferenc, aki tizenkét éve a tüntetők közé lövetett. 
Szemmel láthatóan Molnár Csaba és a pártelnöke, Gyurcsány Ferenc is nagyon ideges lesz, ha újságírók a 2006-os rendőrterroról érdeklődnek. Múlt éjjel a Vadhajtások nevű portál vonta kérdőre a volt miniszterelnököt, aki újfent elmenekült a kérdések elől. A DK ügyvezető alelnöke közben rendőrért kiáltozott.
Vasárnap Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, mindig az az oldal képviseli az erőszakot, ahol Gyurcsányék állnak, akik 2006-ban, kormányon rendőri brutalitást alkalmaztak, szemkilövetésig jutottak. A rendőrök az elmúlt napokban türelmesek voltak, és biztos, hogy ez így is marad.

Gyurcsány: A rendszer megbuktatása a cél
 
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormányellenes tüntetések már nem egyes törvények ellen zajlanak, a demonstrálók célja az, hogy "ez a rendszer úgy, ahogy van, megbukjon". 
 
Gyurcsány Ferenc a DK hétfői fővárosi ételosztásán arról beszélt, hogy az ország megelégelte "mindazt a gyalázatot, törvénytelenséget, hatalmaskodást", amit az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elkövetett. 
    
Az utóbbi napokban az ellenállás kibontakozott, most nem szabad megtorpanni, mert a parlamenti és a parlamenten kívüli ellenzék közös fellépése sikerre vezethet - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: a rendszer megbuktatása a cél, hogy új szabályok, új törvények alapján, "tisztességes választásokon" olyan parlament jöjjön létre, "amely valójában tükrözi a népakaratot". 
    
Az ellenzék folytatja a tüntetéssorozatot, hétfő este hat órától újra az utcán lesznek - mondta a pártelnök. 
    
A DK ételosztására áttérve azt mondta, hogy az néhány ember sorsát megkönnyíti, de nem jelent megoldást. A megoldás kulcsa a kormány kezében van, de a kabinet nem tesz semmit - fogalmazott. 
    
A feltett újságírói kérdésekre Gyurcsány Ferenc helyett a DK ügyvezető alelnöke válaszolt. Molnár Csaba határozottan tagadta, hogy Gyurcsány Ferenc megszavazta a munka törvénykönyvének módosítását. Leszögezte, hogy a pártelnök nem nyomott gombot a szavazás alatt. Egy fotó is bizonyítja, hogy a szavazáskor Gyurcsány Ferenc magasra tartja a voksoláshoz elengedhetetlen képviselői kártyáját - tette hozzá. Csalás történt, aminek a kivizsgálását a DK követeli az Országgyűléstől - mondta Molnár Csaba.

ECHO TV – A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ