Cropped landscape
Belföld
Kovács Zoltán: Az Európai Parlamentet csak a migráció támogatása érdekli
2018-11-2921:40
Egyetlen dolog érdekli az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többségét, hogy megtámadják azokat, akik fellépnek a migrációval szemben. Nikola Gruevszki pedig három éve elnökként kerítést emeltetett a görög-macedón határra, hogy megvédje országát az illegális bevándorlóktól - közölte Kovács Zoltán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az EP a volt macedón kormányfő kiadására szólította fel Magyarországot. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára leszögezte: az Európa Parlamentnek semmi keresnivalója egy ilyen ügyben, a magyar kormány pedig a helyén kezeli a felhívást. 
Kilóg a lóláb. Egyértelmű, hogy egy bevándorláspárti többség hozzáállásról, egy politikai motivációjú döntésről van szó – reagált Kovács Zoltán arra, hogy az Európai Parlament a volt macedón kormányfő kiadására szólította fel Magyarországot. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára kifejtette: az Európai Parlament bevándorláspárti többségének egyetlen dolog fontos, hogy megtámadják azokat, akik fellépnek a migrációval szemben. Nikola Gruevszki három éve elnökként kerítést emeltetett a görög-macedón határra, hogy megvédje országát az illegális bevándorlóktól. Az államtitkár leszögezte: az Európa Parlamentnek semmi keresnivalója egy ilyen ügyben. Hozzátette: a magyar kormány a helyén kezeli az EP felhívását. 
Kovács Zoltán a CNN vádjaira reagálva közölte: pár napja a csatorna egy módszertani értelemben rendkívül kétséges felmérést közölt az antiszemitizmus kapcsán. Hét országot pécéztek ki, köztük Magyarországot és Lengyelországot. Érdekes módon azonban keveset hallunk arról, hogy Nyugat-Európában hányszorosára nőttek a zsidó lakosok elleni atrocitások. Magyarázata szerint azért, mert az újkori formája az antiszemitizmusnak két forrásból táplálkozik, ahogy ezt Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök a CNN-en mondta el. Ez pedig nem más, mint a radikális iszlám és a szélsőbaloldal. 

A politikai motiváció és a politikai beállítottság nem lesz segítségünkre abban, hogy az igazságról és a valóságról beszéljünk – jegyezte meg a CNN kapcsán, hozzátéve, arról sem az amerikai hírcsatornán, sem a hazai ellenzéki sajtóból nem lehetett hallani, hogy milyen rasszista és nőket mocskoló kijelentéseket tett egy képviselő, akinek semmi keresnivalója nincs a közéletben. 

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy az Orbán-kormány 1998 óta milyen konkrét lépéseket tett a magyar zsidóságért. Az államtitkár idesorolta a nemzetközi holokauszt-emléknapot, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontot és a Sorsok Házát is. 

Velkovics Vilmos kérdésére az államtitkár közölte: a tervezett uniós költségvetés jelen formájában teljes mértékig elfogadhatatlan. E szerint több jutna a bevándorlás támogatására, a brüsszeli bürokrácia saját szervezeteire beleértve a migráció menedzselésére létrehozandó új szervezeteket is. Több jutna a migrációt támogató civil szervezeteknek és a gazdagabb tagállamoknak – fejtette ki. 
Véleménye szerint a jelenlegi helyett egy teljesen új előterjesztésre lesz szükség, amelyből ki kell iktatni a diszkriminációt és a kettős mércét. 

Soros György és Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) alelnökének találkozója kapcsán Kovács Zoltán úgy reagált: az önmagában sokat elárul, hogy az EB vezetői az elmúlt évben - amióta a Brexit-tárgyalások folynak - többet találkoztak Soros Györggyel, mint Theresa May brit miniszterelnökkel. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ