Cropped landscape
Belföld
Razzia: Kártérítést kaphat az olaszliszkai lincselő
2018-11-2720:59
Az ECHO TV Razzia című műsorának információi szerint milliomosok lehetnek az olaszliszkai lincselők. Az embertelen bánásmód miatt juthatnak pénzhez, miközben a Szögi család egy forint kártérítést sem kapott.
2006. október 15-én történt a magyar kriminalisztika egyik legdöbbenetesebb esete, az olaszliszkai lincselés. Szögi Lajost halálra verték. A családapát mellkastól fölfelé több mint száz ütés és rúgás érte. Az elkövetők közül többen már szabadlábon vannak vagy szabadulásuk előtt állnak. Az elsőrendű vádlott ifjú H. Dezső 17 évet, hárman pedig életfogytig tartó fegyházbüntetést kaptak. Helmeczy László, a Szögi család ügyvédje szerint több tettes a mai napig nem került rendőrkézre.

Szögi Lajos két kisebbik lányával haladt át Olaszliszkán, amikor egy kislány eléjük szaladt. A férfi ki akart szállni az autóból, hogy megnézze jól van-e a kislány. Döntése a halálához vezetett végül. 

Helmeczy László elmondta: a jogerős ítéletek alapján az autó nem ért hozzá kislányhoz. A kislány elesett. Megcsúszott az árok szélén és beszaladt a házba.
Csúszott féknyom nem volt. Mire Szögi Lajos kiszállt volna a kocsiból, addigra a kislány bátyja meg egy másik fiú odarohantak, kirángatták és elkezdték ütni-verni
- fogalmazott. Hozzátette: el ne higgye valaki, hogy nyolc ember verte agyon, sokkal többen voltak.

Nem elég, hogy az áldozat két lánya végignézte apjuk halálát, de a magukból kivetkőzött elkövetők fenyegették is közben őket.

Korábban az ECHO TV Újranyitott akták című műsorában beszélt az áldozat édesapja, id. Szögi Lajos, aki elmondta, a családnak megítélt több mint 45 millió forintnyi kártérítésből semmit nem kaptak. 

A Razzia tudomására jutott, hogy az egyik elítélt, ifj. H. Dezső szabadulás előtt áll és pert nyert a Büntetés-végrehajtási Intézettel szemben az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt. A kegyetlen börtönévekért csaknem 5 millió forint kártérítést kaphat. Helmeczy László azonnal lépéseket kíván tenni, hogy ha pénz áll a házhoz Olaszliszkán, akkor a végrehajtó intézkedjen.

12 évvel a gyilkosság után Szögi Lajos gyilkosai milliókhoz juthatnak, melyből talán a meggyilkolt pedagógus családja némi kárpótlásban részesülhet.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ