Cropped landscape
Belföld
Szabó Bálint: Botka és Ujhelyi hiányzott a vádlottak padjáról
2018-11-2120:36
Csődbűncselekmény, pénzmosás és bűnpártolás gyanúja miatt feljelentést tesz Ujhelyi István szocialista EP-képviselő korábbi sofőrje ellen Szabó Bálint - ezt a SZEVIÉP-ügy károsultjainak jogi képviselője jelentette be az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A jogász szerint morális és politikai felelősség terheli Botka László szegedi polgármestert és Ujhelyi István szocialista EP-képviselőt az ügy miatt, amelyben kedden letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság az ügy első és másodrendű vádlottjára első fokon.
Győzött az igazság, hála a Szegedi Járásbíróságnak – jelentette ki Szabó Bálint, a SZEVIÉP-ügy károsultjainak ügyvédje annak kapcsán, hogy letöltendő szabadságvesztésre ítélték a SZEVIÉP volt vezetőit.

A károsultak jogi védője szerint Botka László és Ujhelyi István szocialista politikusokat azonban még nem érte utol az igazságszolgáltatás, annak ellenére, hogy a bűncselekmény számukra hasznot hozott, ugyanis kisvállalkozók pénzét lopták el.

Az ügyvéd az ECHO TV studiójából Botka László szegedi polgármesternek üzenve elmondta, Szegedet egy politikai-gazdasági maffia irányítja. A börtönválogatott az ítéletnek köszönhetően hat tagúra gyarapodott – tette hozzá Szabó Bálint.
Velkovics Vilmos felvetésére a károsultak jogi képviselője arról is tájékoztatott, hogy megtette a feljelentést az Ujhelyi István sofőrjének juttatott félmilliárdos kölcsönügylettel kapcsolatban.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ