Cropped landscape
Belföld
A siket és nagyothalló gyerekeket támogatja idén a FICSAK
2018-11-2013:36
A siket és nagyothalló gyerekek támogatására szervezi meg idei a Fiatal Családosok Klubja hagyományos jótékonysági adventi vásárát december elsején a Millenáris park B épületében. Király Nóra, a FICSAK elnöke az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában arról beszélt: Magyarországon egymillió ember él valamilyen halláskárosodással. Ez egy komoly társadalmi probléma, amelyről keveset beszélünk. 
A mostani kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet egy közös ügyre és az önkéntesség fontosságára egyaránt - emelte ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón. 
    
"A Fiatal Családosok Klubja harmadik alkalommal szervezi meg adventi jótékonysági vásárát családszervezetekkel összefogva" - mondta Király Nóra, a klub alapítója és a jótékonysági vásár kezdeményezője. 
    
Hozzáfűzte: idén több mint 50 szervezet csatlakozott a felhíváshoz és érkezik a Millenáris parkba, hogy a karácsonyi vásáron saját, kézzel készített ajándékait árusítsa, a befolyt összeggel pedig a Jel Alapítvány jelnyelvet népszerűsítő munkáját támogassa.

Magyarországon egymillió ember él valamilyen halláskárosodással. Ez egy komoly társadalmi probléma, amelyről keveset beszélünk - mondta Király Nóra az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában korábban. A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke hozzátette: erre szeretnék felhívni a figyelmet a december 1-jén megrendezendő jótékonysági vásáron, amelynek bevételét a Jel Alapítvány kapja meg. 
MTI/ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ