Cover
Belföld
Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevszkit a Macedóniából való kijutásban
2018-11-1912:46
Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevszkit a Macedóniából való kijutásban - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a parlamentben, hétfőn. Dömötör Csaba Arató Gergely napirend előtti felszólalására reagálva felhívta a figyelmet: a DK volt az, amely együttműködött azzal a Czeglédy Csabával, aki diákokat és nyugdíjasokat károsított meg. 
Macedónia exminiszterelenöke egy magyar külképviseleten jelezte, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani. A magyar hatóságok biztonsági okokból jogszerűen tették lehetővé, hogy menekültügyi kérelmének benyújtását és meghallgatását a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) budapesti központjában tartsák. A BÁH a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le - fejtette ki Dömötör Csaba.
 
Nikola Gruevszki a menekültügyi előírások jogszabályi előírásának megfelelően jogszerűen tartózkodik Magyarországon - fűzte hozzá az államtitkár.
 
Arató Gergely (DK) bűnözők rejtegetésével kapcsolatos vádjait Dömötör Csaba furcsának nevezte. Majd közölte: a DK együttműködött a diákok és nyugdíjasok százait megkárosító Czeglédy Csabával. A párt még akkor is kiállt Czeglédy mellett, amikor az egész ország tudta, hogy Czeglédy érintett egy súlyos eljárásban - tette hozzá.
 
Dömötör arra a kérdésre reagálva, hogy ki támogatja a bevándorlást Magyarországon, úgy fogalmazott: ebben a kérdésben sok vaj a Demokratikus Koalíció füle mögött.

A DK volt az, amelyik eleinte letagadta, hogy a bevándorlás bármilyen kockázatot jelentene - fogalmazott Dömötör Csaba egyúttal idézve Gyurcsány Ferencet, aki korábban úgy fogalmazott, a kutyapiszok nagyobb veszélyt jelent Magyarországon, mint a terroristák.
 
Az államtitkár szerint ez az elvi hozzáállás megnyilvánult a tettekben is. A Demokratikus Koalíció tüntetést szervezett a déli határzár megépülésekor, támogatta a bevándorlók kötelező szétosztását, melynek érdekében a párt aláírásokat gyűjtött - mondta.

Dömötör Csaba felidézte, hogy Bauer Tamás, a DK politikusa a nemzeti konzultáció kapcsán azt írta a Facebookon, nemmel válaszolna arra a kérdésre, hogy a népességcsökkenési problémákat hazai gyermekvállalással kellene megoldani, nem a bevándorlással. 
ECHO TV - A nemzet hangja 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ