Cropped landscape
Belföld
Pénzt gyűjt Gyurcsány Ferenc
2018-11-1911:53
„Elképesztően jólesik, hogy mennyien kerestek minket a tűz óta. Nem győzzük felvenni a telefonokat és elolvasni az e-maileket, üzeneteket, amelyekben azt kérdezitek, hogy hogyan tudnátok segíteni, hova tudnátok nekünk utalni.” – írta Gyurcsány Ferenc a Face­bookon, aki egyúttal gyűjtést szervezett és a párt bankszámlaszámát is közzétette. „Minden segítséget előre is nagyon köszönünk! Úgy érzem, hogy amikor DK-központ füstbe ment, nem gyengébbek, hanem erősebbek lettünk. Köszönöm Nektek!” – írta a pártelnök, miután szombaton tűz ütött ki Budapesten abban a Teréz körúti, négyemeletes irodaházban, amely a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőinek és a Gyurcsány Ferenc pártja által létrehozott alapítványnak is helyet ad. A tűz idején a DK egyetlen munkatársa sem volt az irodákban, személyi sérülésről nem tudnak – közölte a párt vasárnap. A helyszínen tíz tűzoltógépjárművel mintegy negyven tűzoltó dolgozott, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc – köztük három emelőre szerelt – vízsugárral eloltották a lángokat. 
Mint ismert, az összesen kilenc képviselővel rendelkező DK 132 millió forintos, a párt alapítványa pedig 40 millió forintos költségvetési támogatásban részesül ebben az esztendőben. 
 
Gyurcsány pártját a támogatásáról biztosította az MSZP és a Magyar Liberális Párt (MLP) is. Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke a Face­bookon azt írta: „Őszintén sajnáljuk, minden szolidaritásunk az övék. Amennyiben szükséges, irodáink nyitva állnak előttük!” Az MSZP szerint „tárgyak megsemmisülhetnek egy tűzben, de közös ügyünket, a demokratikus, félelemmentes Magyarország visszaállításának szándékát elpusztítani nem lehet”. 
 
Az MLP közölte: a Liberálisok az ellenzéki pártok közötti szolidaritás és együttműködés jegyében felajánlják a DK-nak, hogy igénybe vehetik a párt Aradi utcai irodáját. Bár az elmúlt időszakban voltak kisebb-nagyobb nézeteltérések közöttünk, mindannyian ugyanazért a célért küzdünk: egy igazságos, demokratikus és európai Magyarország megteremtéséért – áll a közleményben. 
 
Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ