Cropped landscape
Belföld
Nyitrai Zsolt: Kiemelt figyelmet kapnak a cukorbetegek
2018-11-1908:04
Egymillió fölött van a cukorbetegek száma Magyarországon. Közülük nagyjából 700 ezren tudnak róla, hogy betegek – hangzott el az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta: fontos rávilágítani a figyelmet a diabéteszes betegekre. A kormány több pontból álló intézkedéssorozattal szeretné megkönnyíteni az érintettek mindennapjait és csökkenteni a terheiket. 
Nyitra Zsolt közölte: közös törekvése a kormánynak a cukorbetegeket képviselő szervezetekkel, hogy a tanárok a pedagógusképzés során megfelelő ismeretanyagot kapjanak a betegségről. A tapasztalat ugyanis az, hogy az információ hiánya miatt félnek a cukorbeteg gyermekektől. A Magyar Diabétesz Társaság elnöke hívta fel a figyelmet a telemedicina lehetőségének megvizsgálására. Ezzel optimalizálni lehetne az orvos-beteg találkozókat - tette hozzá. A miniszterelnöki megbízott harmadik és egyben legfontosabb elemnek nevezte a cukorbetegség kezelésére használt eszközök és gyógyszerek árának csökkentését. 

Kiemelte: nagyon fontos a prevenció és a megelőzés is. A kormány a közelmúltban két intézkedést is hozott, melyek csökkenthetik a jövő cukorbetegeinek a számát. Az egyik a közétkeztetési törvény módosítása, a másik pedig a mindennapos testnevelés óra. 

Nehéz Attila érdeklődésére Nyitrai Zsolt elmondta: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége megkérése nyomán akadálymentes lesz a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ