Cover
Belföld
Nagy Ervin: A Jobbikban nem csak egy szakadás volt
2018-11-1821:53
Nemcsak a Mi Hazánk Mozgalom jött létre ezen a nyáron, hanem egy másik mozgalom is, amelyet Rubi Gergely vezet. Tehát, itt nemcsak egy szakadás volt, hanem, mint sok kicsi legó esnek szét - mondta Nagy Ervin filozófus az ECHO TV Bayer show című műsorában. A Jobbik egykori alapítója elmondta a volt pártjának kálváriája egyre inkább egy brazil szappanoperára hasonlít.
Bayer Zsolt felvetette vendége számára, hogy úgy gondolja a mostani Jobbikkal már nem vállalna közösséget. Politológiailag mindenképp érdekes, amit a Jobbik csinál vagy csinálni próbál - tette hozzá.

A Jobbik 24 óra alatt átállította a vágányokat, az egészen addig istenített Volner Jánosból, Dúró Dórából gyakorlatilag mindenkiből „rohadt, mocskos, szemét gazember” lett - reagált Nagy Ervin. 

Hozzá kell tenni, nemcsak a Mi Hazánk Mozgalom jött létre ezen a nyáron, hanem egy másik mozgalom is, amelyet Rubi Gergely vezet. Tehát, itt nemcsak egy szakadás volt, hanem mint sok kicsi legó esnek szét.
A jelen olyan, mintha egy brazil szappanoperát néznék, ahol minden van: ármánykodás, szeretők, mindenféle pénzügyi machinációk, gyűlölködés, ellenségeskedés. Habár én ezeket nem szoktam nézni, de pontosan tudjuk mikre alapul - jegyezte meg.

Most már nem is arról szól a sárdobálás, hogy ki a jó és ki a rossz, hanem ki a rosszabb. Ennek pedig elaprózódás lesz a vége.
Bayer Zsolt kérdésére, miszerint miért csinálja ezt a Jobbik, amikor látják, hogy a világ jobbra tolódik? Miért gondolják, hogy balra tolódva, libsi oldalon nyernek választást?

Nagy Ervin azt válaszolta: én úgy látom, olyan jellemtelen figurákról van szó, akiknek nem fontos az ideológia, az értékrend, a kereszténység, a nemzeti érzelem, amikről ők papoltak. Ők tévúton jártak, néppártosodást akartak és rossz helyről akartak elvenni. 

Valahol Vona Gábor és a társaság, aki őt körül vette egy bizonyos szempontból elhitte magáról, hogy ők képesek arra, hogy valóban balról a veszekedő, töredező oldalról szavazatokat tudjanak begyűjteni, ami viszont azzal járt, hogy az identitásukat elvesztették, morális tartásukat elvesztették, sőt a mögöttük lévő társadalmi támogatás megszűnt, illetve kicserélődött - magyarázta.

Az ő céljuk nyilván a hatalom megszerzése volt elvtelen módon de jellemtelenek voltak és buták. 
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ