Cropped landscape
Belföld
Nemmel válaszolna a nemzeti konzultáció kérdéseire a DK-s politikus
2018-11-1715:43
Bauer Tamás, a DK politikusa a nemzeti konzultáció kapcsán azt írja, nemmel válaszolna arra a kérdésre, hogy a népességcsökkenési problémákat hazai gyermekvállalással kellene megoldani, nem a bevándorlással. 
A politikus úgy véli,  azért alacsony a gyerekszületések száma, mert hiába vállalnak a korábbinál több gyereket a szülőképes korban levő nők, a születésszám egy generációval ezelőtti alacsony szintje miatt kevesen vannak.

Ahhoz, hogy a népesség reprodukciójához szükséges szintre emelkedjék a születő gyerekek száma, előbb a szülőképes korú nők számának kell megemelkednie. Ezért mondják a demográfusok, hogy a trend megváltozásához több generáció kell, vagyis a változáshoz legalább ötven-hatvan évet kell várni. És addig mi lesz? Addig hogyan lesz elég aktív korú, aki elég adót és járulékot fizet ahhoz, hogy finanszírozható legyen a nyugdíjrendszer és az egészségügy? Addig bizony Magyarországnak is bevándorlásra lenne szüksége, mint a nyugat-európai országoknak.
fejtegeti a politikus a közösségi oldalon.

Bauer szerint egyébként az azonos nemű pároknak is engedélyezni kellene a gyermekvállalást. A politikus azt a kérdést is felteszi a a konzultáció kapcsán, hogy “egy állandóan veszekedő, megromlott kapcsolatban élő különnemű pár jobb környezet egy gyerek számára, mint két-két, egymást szerető, harmóniában élő férfi illetve nő?”.

PestiSrácok/ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ