Cropped landscape
Belföld
Varga Judit: A Sargentini-jelentésben szereplő ügyek nagy részéről már nincs értelme beszélni
2018-11-1607:44
Az Általános Ügyek Tanácsának miniszterei és államtitkárai hétfőn kapták meg azt az angol nyelvű, 131 oldalas dokumentumot, amely a Sargentini jelentést cáfolja - tájékoztatta az ECHO TV Jó reggelt! című műsorát Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára. 
A politikus szerint Magyarországnak nincs helye a hetes cikkely szerinti eljárásban, a jogállamiság pedig nincs veszélyben hazánkban.

Varga Judit arról is tájékoztatott, hogy a kormány a Sargentini-jelentésről szóló szavazást megtámadta az Európai Bíróság előtt, mivel a Parlament nem tartotta tiszteletben a saját eljárási szabályait, valamint az Európai Unió alapító szerződéseit.

Az államtitkár szerint jelenleg már a második uniós szabálysértésnek vagyunk tanúi: Judith Sargentini belenyúl az uniós intézmények közötti egyensúlyba.

Tóth Kriszta felvetésére Varga Judit azt is elmondta, hogy a Magyarország elleni támadások az EP-választások közeledtével fokozódni fognak, hazánk azonban egy kérdés kivételével minden kérdésben nyitott volt a kompromisszumra.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ