Cover
Belföld
Sajtóklub 2.0: Már több mint háromezer napja nincs SZDSZ
2018-11-1605:53
1988. november 13-án alakult meg a Szabad Demokraták Szövetsége, így ezen a héten ünnepelték volna a 30. születésnapjukat. Az ECHO TV Sajtóklub 2.0 című műsorában Dezse Balázs, a PestiSrácok újságírója elmondta: nem hagyott űrt maga után az SZDSZ, hiszen a Momentum gyorsan a helyére lépett. Vésey Kovács László szerint az idő mindent megszépít az egykori liberális párttal kapcsolatban.
A PestiSrácok újságírója úgy látja, hogy minél régebb óta nincs SZDSZ, annál kevésbé tűnik úgy, hogy ez egy ennyire szörnyű dolog volt, pedig nyilvánvalóan az volt. 
Amikor a kommunizmus megjelent Magyarországon, akkor is volt egy szűk ügynökréteg, aki a népet fellázította a nemzeti érdekek ellen, úgy hogy a nép nem is tudott róla, hogy miben vett részt. Mindig van egy ügynökréteg és egy nagyobb csoport, aki követi ezt öntudatlanul. A rendszerváltás után a kis csoport volt az SZDSZ, az MSZP pedig a nagy réteg
- jelentette ki Vésey Kovács László. Egy dologban biztos vagyok: az SZDSZ-nek mindig lesz örököse, nem éljük meg ennek a végét sajnos - tette hozzá.

Az újságíró egyébként kiszámolta, hogy már 3139 napja nincs SZDSZ. Ezt azért elég könnyen el lehet viselni - hangsúlyozta. Szarvas Szilveszter szerint érdemes lenne azt is kiszámolni, hogy mennyi pénzt loptak el és mennyi tartozást halmoztak fel az évek alatt.
Dezse Balázs szerint az SZDSZ egyik politikai öröksége, hogy még ma is szeret az ellenzék a vidékkel példálózni, és azt mondani hogy a Fideszt harmadszorra kétharmaddal a "tanulatlan, bunkó vidéki parasztok" választották meg, ahol még internet sincs.
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ