Cropped landscape
Belföld
Gulyás Gergely: A kormány kérdésekkel fordul az EU-hoz és az ENSZ-hez a migránskártyákról
2018-11-1508:17
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány? címmel. 
A kormány áttekintette a migráció és a határvédelem kérdését. Továbbra is látjuk azt, hogy a magyar határtól 70 km-re a horvát-bosnyák határon milyen feszült helyzet alakult ki. Éppen ezért különösen felelőtlennek tartjuk, hogy Európai Uniós támogatással az ENSZ migránskártyákat bocsátott ki. Ezzel kapcsolatban továbbra is vannak tisztázatlan kérdések, ezért mind az ENSZ-hez mind az Európai Unió illetékes hatóságához hivatalosan is kérdésekkel fogunk fordulni - kezdte meg a Kormányinfót Gulyás Gergely.

Elfogadhatatlan, hogy, ami az európai polgároknak nem megengedett, azt az ENSZ és az EU a migránsok számára lehetővé teszi
 - hangsúlyozta. 
Hozzátette, értetlenül álltak az előtt, hogy az Európai Parlament miért kíván újabb szavazást erről, mikor már elutasították.  Ha csak nem addig akarnak szavaztatni, amíg az általuk helyesnek vélt választ nem sikerül az Európai Parlamenti képviselők többségének eltalálni - emelte ki.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette Varga Mihály gazdasági áttekintését is, szerdán vált nyilvánossá a harmadik negyedévben Magyarország gazdasági növekedése öt százalékos volt. Arról is tájékoztatást adott a pénzügyminiszter, hogy a növekedés alapjai stabilak, hosszabb ideje négy százalék fölötti a növekedés, a költségvetési hiány pedig alacsony.

A kormány költségvetési forrásból 80 milliárd forinttal támogatja a hármas metró felújítását is - jelentette be Gulyás Gergely. 

Gulyás Gergely teljes sajtótájékoztatója:
ECHO TV  - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ