Cropped landscape
Belföld
Ezért kell kétharmados védelem a családokat támogató intézkedéseknek
2018-11-1214:53
Minden magyar állampolgárt és pártállástól függetlenül az országgyűlési képviselőket is arra kérte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn a parlamentben, töltsék ki a családügyi nemzeti konzultációt, hogy világos válasz szülessen arra, a magyarok miben látják hazánk jövőjét, vagyis Magyarország, a magyar emberek sorsáról van szó. 
Európa nagyon komoly kihívásokkal néz szemben, hiszen napjainkban egyetlen olyan európai ország sincsen, ahol megfelelő számú gyermek születne annak érdekében, hogy akárcsak fenn tudják tartani az aktuális népességszámot – hívta fel rá a figyelmet Novák Katalin hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. A család -és ifjúságügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott, 
Európa az üres bölcsők kontinense.
A politikus kiemelte, a népesedési problémán kívül Európára nehezedik a migrációs nyomás, s a most, a családokról szóló nemzetti konzultáció is azt a célt szolgálja, hogy az emberek visszajelzése világos választ adjon arra, hogy a magyarok, miben látják Magyarország jövőjét, a magyar gyermekekben, vagy pedig abban, hogy migránsokkal pótoljuk a magyar gyermekeket. 

Novák Katalin felhívta rá a figyelmet, hogy a kormány fontos sorskérdésekben várja a magyar emberek véleményét, a nemzeti konzultációnak pedig nagy előnye az, hogy mindenki részt vehet benne, mindenki élhet a demokratikus jogával. 

Az államtitkár rámutatott, a nemzeti konzultáció kérdései között szerepel egy olyan, amely kétharmados védelmet kíván adni a jogszabályoknak, a családokat támogató intézkedéseknek. Hozzátette: a baloldali kormányok idején gyakorlatilag teljesen szétverték a családtámogatások rendszerét, ennek pedig nem szabadna újra megtörténnie, ezért kell kétharmados védelem ezeknek a jogszabályoknak. 
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ