Cropped landscape
Belföld
Belefojtanák a szót a Jobbik kritikusaiba
2018-11-1206:58
A Jobbik homályos pénzosztási gyakorlatáról, Sneider Tamás feleségének és barátnőjének juttatott havi egymilliós juttatásról számolt be közösségi oldalán Volner János. A párt tételes cáfolat helyett volt alelnökét és az állításait közlőket is perrel fenyegeti.
Kitálalt a Jobbik pénzügyeiről Volner János, miután egykori pártja azzal vádolta őt, hogy korábban luxusjuttatásokat kért magának. A Jobbikból októberben kizárt, azóta a Mi Hazánk Mozgalomban politizáló Volner közösségi oldalán azt írta: annak idején nettó 230 ezer forintos jogászi munkabért igényelt magának, ehhez képest a Jobbik elnöke, 
Sneider Tamás feleségének Vona Gábor jóvoltából havi egymillió forint ütötte a markát. Volt, hogy egyetlen helyen is megkeresett ennyit a párt négy különböző kifizetőhelye közül.
Szavai szerint 
Sneider felesége helyett is K. Ákos ügyvéd úr számlázgat mostanában.
Volner János felvetette azt is, hogy Sneider
mai napig a Jobbiknál foglalkoztatott barátnője”, Kilián Alexandra esetében „vajon rendben vannak a havi több mint egymilliós szerződések?
Arról, hogy korábban egy Skoda Octaviát igényelt magának, Volner azt írta, hogy a 22 fős parlamenti frakció 11 bérelt autóval jár, az elnökség tagjai közül Gyöngyösi Márton, Farkas Gergely, Hegedűs Lórántné nyolc éve a frakció által bérelt autókat használják.
Lássanak csodát: éppen az enyém minősült luxusjuttatásnak, miközben az általam használt Octavia volt a legolcsóbb, hiszen nekem – az autókat leszóló kollégáktól eltérően – frakcióvezetőként a használt, olcsón bérelt jármű is megfelelt. Nem úgy, mint Sneidernek és Vonának, nekik a Superb típus mellé sofőr is járt. Nem én béreltettem magamnak havi 400 ezer forintért fekete Volkswagen tárgyalóbuszt sem, hogy hasonlítsak Orbán Viktorra, miközben a bérelt limuzin is megmaradt mellette, hanem Vona Gábor
– írta Volner János.

Hangsúlyozta: ha be akarják perelni, készséggel áll elébe, eddig is igazolta minden szavát és ezután is fogja.

A Jobbik tételes cáfolat helyett közölte, hogy a párt „és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt. Perek indulnak továbbá azon, magukat sajtóterméknek nevező orgánumok ellen is, akik átvették Volner hazugságait” – fűzték hozzá.
A Mi Hazánk Mozgalom közben bejelentette, hogy képviselői csoportot alakítottak az Országgyűlésben. Dúró Dóra elnökhelyettes tájékoztatása szerint sem anyagi, sem felszólalási lehetőségeik nem bővülnek a lépéssel – mivel nem hivatalos frakcióról van szó –, csupán azt kívánják kifejezni, hogy „már nem négy magányos farkasként” folytatják a politizálást, hanem egységben, együttműködve, megjelenítve a mozgalom politikáját.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ