Cropped landscape
Belföld
Egymást cáfolja a Jobbik és Volner János
2018-11-1008:42
Volner Jánosnak nem volt felhatalmazása arra, hogy bárkivel visszalépésekről tárgyaljon – reagált a Jobbik arra, miszerint volt tagjuk pártfeladatot látott el, amikor Herényi Károllyal és Magyar Györggyel találkozott. Utóbbi egyébként az ATV műsorában nem árulta el, miről beszélgetett Volnerrel. A volt jobbikos által írt levelet nyilvánosságra hozó Gulyás Balázs a Magyar Időkkel azt közölte, sosem volt Vona Gábor főtanácsadója.
A párt egyetlen országos elnökségi tagjának sem volt felhatalmazása arra, hogy jelöltjeiknek az MSZP javára való visszalépéséről egyeztessenek, hiszen ezt kongresszusi döntésük is egyértelműen kizárta – ezzel cáfolta a Jobbik a párthoz köthető Alfahírnek Volner János állításait a Herényi Károllyal és Magyar Györggyel történt találkozóról.

Ismert, pár napja az ATV-ben került elő egy olyan levél, amelyet Volner írt még májusban a Jobbik vezetésének. Ebben a politikus többek közt arról ír, hogy egy budai ügyvédi irodában fogad mindenkit, „akivel nem lenne jó nyilvános helyen találkozni és nem szívesen jönne be a Fehér Házba”.

Volner azt állította, pártfeladatot végrehajtva beszélgetett a nevezett személyekkel. Arról a pártvezetésnek írt májusi levélben nincs szó, hogy Volner a Jobbik jelöltjeinek az MSZP javára történő visszalépésről tárgyalt volna, a párt mégis ezzel cáfolta a volt alelnök állításait.

Az Alfahír.hu információi kapcsán lapunk érdeklődésére Volner közölte: fel sem merült, hogy a visszalépésekről egyeztessenek. – Azt kérték tőlem, üljek le és hallgassam meg Magyar Györgyöt és Herényi Károlyt – állította a politikus.

Csütörtökön egyébként Magyar Györgyöt is kérdezték az ATV stúdiójában Volner leveléről. A Somogy megye 4-es választókerületében MSZP-s jelöltként indult ügyvéd nem volt hajlandó elmondani, miről volt szó az ominózus találkozón.
Nem tartom tisztességesnek, hogy egy akármilyen típusú beszélgetésről számot adjak, és annak tartalmát a közvélemény elé tárjam
– jelentette ki Magyar.
Hadd ne vegyek részt a Jobbik szétzúzásának belső akciójában!
– fogalmazott az ügyvéd, aki végül azt mondta, egy nézőnek és egy olvasónak szabad a fantáziája, azt hisz és azt gondol, amit csak akar. Ez az Alfahír szerint kvázi beismerése annak, hogy „Volnerral arról tárgyaltak, hogy a választókerületben egy közös ellenzéki jelölt legyen”. 
 
A Volner-levelet nyilvánosságra hozó Gulyás Balázs a Magyar Időkkel pénteken azt közölte, soha nem volt Vona Gábor főtanácsadója vagy „sima” tanácsadója. „Egyébként nekem Vona Gábor személyével ilyen összefüggésben szerepelnem nem kínos” – írta a lapnak a publicista, akihez eljutott a párt vezetésének írt levél.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ