Cropped landscape
Belföld
Volt párttársukra támadt a Jobbik vezetése
2018-11-0906:40
Újabb fejezetéhez érkezett a Jobbik és az abból kivált Volner János közötti adok-kapok. Szerdán az ATV-ben Gulyás Balázs, Vona Gábor korábbi főtanácsadója rukkolt elő egy olyan, a pártvezetéshez írt levéllel, amelyben Volner különböző juttatási igényekkel állt elő. Volner azzal vágott vissza, hogy Sneider Tamás felesége milliós nagyságrendű szerződéseket kötött a Jobbikkal, különböző formában.
A Vona Gábor volt pártelnök egykori főtanácsadója által nyilvánossá tett Jobbik-levéllel folytatódott a pártvezetés és a Mi Hazánkhoz frissen csatlakozó Volner János közötti csatározás. A levelet Volner írta májusban Sneider Tamás pártelnöknek, Gyöngyösi Márton elnökhelyettesnek, valamint Szabó Gábor pártigazgatónak.

Mindezzel szerda este szembesítette a pártból már kilépett Volnert, aki a jogász barátnőjének járó bruttó 420 ezer forintos fizetés meghosszabbításáról, egy, a saját részére kért frakcióautóról, valamint Fekete-Győr Andrással, Herényi Károllyal és Magyar Györggyel történő találkozóról írt. A Jobbik által már nyolc éve foglalkoztatott jogász bérezéséről Volner azt írta: finanszírozása korábban bruttó 420 ezer volt havonta, amiben benne van exkluzív kialakítású irodájának használata is.
„Itt fogadok mindenkit, akivel nem lenne jó nyilvános helyen találkozni és nem szívesen jönne be a Fehér Házba. Olyanokra gondoljatok, mint Herényi Károly, Magyar György vagy aktuálisan Fekete-Győr András.”
Az autóigényéről Volner közölte: „A frakcióvezető részére magáncélra szolgáló, hivatali kocsi is jár. A frakció által bérelt összes Octavia közül enyém a legolcsóbb, mivel nekem a használt jármű is megfelelt, így ez havi 190 ezer helyett 139 ezer forintba került.”

Volner nem cáfolta a levél valódiságát. Mint fogalmazott, pártfeladatot hajtott végre, amikor Magyar Györggyel és Herényi Károllyal leült beszélgetni. Állítása szerint azonban Fekete-Győr Andrással nem találkozott. Az autó kéréséről, valamint a jogász fizetéséről a politikus a közösségi oldalán azt írta, havonta bruttó 420 ezer forint (nettó 230 ezer forint) teljes munkabérköltség kifizetését javasolta. A korábban frakcióvezetőként használt, törvény szerint juttatott Skoda Octavia hasonló célokra történő használatát általános frakcióvezető-helyettesként és egyben a párt vezető politikusaként igényelte – tette hozzá a politikus.

Mindezek után Volner – aki korábban azt mondta, ő nem fogja kiadni a Jobbik egyes tagjait kompromittáló információkat, azonban nem is fog visszatartani ettől senkit – Sneider Tamás feleségének a párttal kötött szerződéseit hozta fel.

„Tamás, nem ismersz véletlenül egy olyan jogász hölgyet, aki a Jobbiknál az elmúlt évek során négy különböző kifizetőhely részére mindösszesen közel egymillió forint/hó megbízási díjat számlázott? Külön a frakciónak, külön a pártnak, külön a pártalapítványnak és külön a sajtóalapítványnak, hogy ne legyen feltűnő. Tudod, akinek a frakció­nál az elnöki kinevezésed után a kutakodó kormánypárti újságírók miatt villámgyorsan megszűnt a számlás kifizetése, és most már a közvetlen munkatársa számlázza ezeket az összegeket?” – kérdezte Volner, aki arra is kitért: Sneider felesége a parlamenti frakcióval olyan szerződést kötött, amely több mint havi egymillió forinttal díjazta a Jobbik „first ladyjét.”
Hangsúlyozta, most csak a frakcióból származó bevételről beszél, a másik három kifizetőhely még nincs is benne. – Vona rendkívül bőkezű volt, de most számoljatok el szépen a nyilvánosság felé – zárta sorait a volt jobbikos.
Lapunk megkeresésére a Jobbik személyeskedésektől hemzsegő válaszában valótlanságnak nevezte „Novák Előd új pártjának legfrissebb igazolásának állításait”. Mint írták, Sneider Tamás felesége még férje elnökké választása előtt megszüntette a frakcióval és a pártalapítvánnyal kötött szerződését. Ugyanakkor nem tettek említést a párttal, valamint a sajtóalapítvánnyal kötött szerződésekről, miként arról sem, átvette-e valaki Sneider feleségétől a számlázást.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ