Cropped landscape
Belföld
Razzia: Megkínozták a jómódú családot a tatai betörők
2018-11-0621:06
2017. március 27-én a hajnali órákban több férfi betört egy tatai családi házba. A betörők a gyerekek kínzásával érték el, hogy a szülők átadják értékeiket. A családot órákon keresztül rettegésben tartotta a banda saját házukban. Az ECHO TV Razzia című műsora utánajárt a részleteknek.
Az eset a hajnali órákban történt, a betörők magukat rendőrnek kiadva rontottak rá a családra. Megkötözték őket, majd a rablás ideje alatt testi és lelki terrorban tartották őket. Több mint 7,5 millió forint értékben zsákmányoltak készpénzt és ékszereket. Az egyedüli vádlott H. Tamás, négy társa még nem került elő.

A vádlott tárgyalásán kiderült: az elkövetők a földszinti ablakot befeszítve jutottak be az épületbe, ezután az emeleti hálószoba felé vették az irányt, ahol egyikük „ Rendőrség, ne mozduljon!" felkiáltással a hason fekvő sértett hátára ugrott, majd hátrakötötte a kezeit, ezután társa a férfi élettársával is hasonlóképp cselekedett. Eközben a másik két elkövető a két még kiskorú gyermeket kötözte meg.

A betörők átkutatták a házat, a családfőt pedig azzal fenyegették, ha nem adja át az értékeit, bántalmazni fogják a gyerekeket. Miután a férfi átadta a készpénzt és a családi széf kódját is elárulta, a betörők még mindig keveselték a zsákmányt. Ezután a gyermekeket kezdték különböző módszerekkel kínozni, egyikük körömágyát késsel kezdték el szurkálni, miközben a családfőtől továbbra is pénzt követeltek. A férfi ennek hatására ékszereket, több nagy értékű karórát is átadott a betörőknek, akik hajnali 3:30 körül hagyták el a házat.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ