Belföld
A DK-tól kért segítséget a tatabányai Jobbik elnöke
2018-11-0608:46
A Jobbik tatabányai alapszervezetéből kilépett tagok szerint volt pártjuk cserbenhagyta a nemzeti érzelmű közösséget, az új vezetés pedig nem volt képes elszámolni a párt kétes ügyleteivel sem a tagság sem a nemzet felé.
A Gyurcsány Ferenc vezette DK-val szövetkezett a tatabányai Jobbik új elnöke egykori tagtársaival szemben, ezért méltatlanná vált a nemzeti oldal képviseletére – írták a helyi alapszervezetből kilépett tagok a Magyar Hírlapnak eljuttatott közleményükben. 

A volt jobbikos képviselők, akik ma már a Mi Hazánk Mozgalom tagjai, a közélettől való visszavonulásra szólították fel Balogh Ferencet. Közölték: az alapszervezet a város kormánypárti és balliberális ellenzéki képviselőivel kezdett tárgyalásba, aminek célja az volt, hogy a Jobbikból kilépett Boda Bánk László képviselői munkáját segítő bizottsági tagok tagságát függesszék fel, hogy helyüket a képviselő-testület segítségével a Jobbikban maradt tagok vehessék át.

A volt jobbikosok állítása szerint Balogh, a helyi Jobbik elnöke arra hivatkozott, hogy Boda Bánk Lászlóval és az érintett bizottsági tagokkal folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, ezért többek között a Demokratikus Koalíció segítségét kérte. Kiemelték, hogy Balogh sosem kezdeményezett tárgyalást sem Bodával, sem a bizottsági tagsággal rendelkező egykori tagtársaival. Csalódottan, értetlenül állnak korábbi bajtársuk árulása előtt. Felidézték: a tatabányai alapszervezet júniusban kettészakadt, a Jobbik egyetlen önkormányzati képviselője, bizottsági tagjai és sokan mások is kiléptek a pártból. Szerintük a pártszakadást a májusi tisztújítás körüli visszásságok és a Jobbik új elnökségének Dúró Dóra frakcióból való indokolatlan kizárását megelőző „szorgos aknamunkája” okozta.

A Jobbik új vezetése képtelen volt belátni a néppártinak nevezett fordulat, valamint a konstruktív ellenzéki szerep feladásának kudarcát, és nem volt képes a párt kétes ügyleteivel elszámolni sem a tagság irányába, sem a nemzet egésze felé. „A Jobbik Magyarországért Mozgalom cserbenhagyta azt a nemzeti érzelmű közösséget, amely a vállán cipelte be a Parlament épületébe a párt országgyűlési képviselőit” – fogalmaztak.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ