Cropped landscape
Belföld
Novák Katalin: Nyolc éve családbarát politikát folytatunk
2018-11-0508:54
Mindenkinek lehetősége van arra, hogy elmondja a véleményét a héten induló nyolcadik nemzeti konzultációban, amelynek témája a családok védelme - közölte az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki szerint jelenleg a legfontosabb kérdés az, hogy Magyarország demográfiai kérdésére a migráció engedélyezésével, vagy a magyar gyermekek születésének támogatásával válaszoljon a kormány.
Novák Katalin a kézbesítésre kerülő kérdőívek kapcsán elmondta, lesznek olyan kérdések, amelyek a dolgozó nőkhöz szólnak, de a minisztérium visszajelzésekre számít a kifejezetten családalapítás előtt álló fiataloktól is.

Az EMMI politikusa a bölcsődei ellátásról is beszélt annak kapcsán, hogy a legutóbbi törvénymódosítás óta minden önkormányzat köteles bölcsődét fenntartani Magyarország településein. Ezzel kapcsolatos cél, hogy a szülőknek ne kelljen adott esetben több tízezer forintos díjakat kifizetniük gyermekük védelme érdekében. A közeljövőben egy újonnan induló pályázat is segít ebben.

Nehéz Attila felvetésére Novák Katalin a CSOK bővítésére is kitért, ugyanis a kormány a program által biztosított hitelt kiterjesztette a kétgyermekes családokra is.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ