Cover
Belföld
Fördős Attila: Megszűnt a bizalom Gémesi Györgyben
2018-11-0520:17
Megszűnt a bizalom Gémesi Györgyben, ezért kellett távoznia a Zöld Híd Nonprofit Kft-t tulajdonló önkormányzati társulása elnöki posztjából - erről Fördős Attila Vác polgármestere beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A városvezető szerint a bizalomvesztés fő oka, hogy az érintettet szemétszállító cég egyrészt felesleges beruházásokat valósított meg, példaként említett egy 60 millió forintos luxusbuszt, másrészt átláthatatlan volt a gazdálkodása.
A lemondásával kapcsolatosan a váci polgármester megjegyezte: mintegy negyvenen kezdeményeztük, hogy napirendi pontra tűzzük Gémesi György visszahívását. A vezető elnöknek ezt elő kellett volna terjeszteni és szavazásra bocsátani. Azonban ezt nem tette meg, hanem önálló napirendi pontot kezdeményezett. 

A nagy többség kezdeményezte volna az ő elmozdítását és először csak utalva mondta ki azt a szót, hogy innentől kezdve ügyvezetőnek tartja magát átmeneti időszakban, ezt követően pedig tekintsük lemondásnak a bejelentését - magyarázta.

Zöld Híd azzal érvelt, ennyi pénzből nem lehetett kijönni - vetette fel Velkovics Vilmos.

Fördős Attila kiemelte: egyébként maga Gémesi ismerte el, hogy a közvetlen költségeken felüli finanszírozást kapott a Zöld Híd. Ehhez képest nem tudjuk, hol van a különbözet.
Hozzátette, ez okozta a bizonytalanságot és indította el azt a folyamatot, hogy a polgármesterek kezdeményezzék a személyváltozást.

Példaként említette: vásároltak 60 millióért egy luxusbuszt, hogy az mi célt szolgál a jelenlegi helyzetben, azt nem tudom megmondani. Tehát valamennyi pénz valahol még biztos parkol valahol - tette hozzá.

A polgármesterek csak annyit tehetettek, hogy indokolják a személyváltozást - hangsúlyozta.

A teljes beszélgetés:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ