Cropped landscape
Belföld
Ferencz Orsolya: Az űrkutatás politikasemleges
2018-11-0507:40
Oktatásban, kutatásfejlesztésben és az űripar megerősítésében is együttműködésre van szükség - jelentette ki Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában. Magyarországnak időszerű foglalkozni az űrkutatással, hiszen a régió környező országai valamennyien nagyobb figyelmet és erőforrást fordítanak a világűrre – tette hozzá.
A cél, hogy Magyarország űrkutatással kapcsolatos mutatói javuljanak az Európai Unió más tagállamaival összevetve. A miniszteri biztos azt is elmondta, a jelenlegi nehézségek ellenére a magyar mérnökök és természettudósok nagyon jó eredményeket tudhatnak maguknak.

Az űrkutatás egyik kiemelt projektje jelenleg a Merkúr megismerése, a bolygó mágneses terét két szonda fogja vizsgálni, miután hét év után célba érnek – mondta el Nehéz Attila kérdésére Ferencz Orsolya. Az eszközök elkészítésében magyar szakemberek is részt vettek.

A műsorban Ferencz Orsolya arról is beszélt, az űripar innovatív terület, a világ egyik legdinamikusabb iparága, amelybe megéri befektetni.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ