Cropped landscape
Belföld
Erős képmutatás zajlik Nyugat-Európában Oroszországot illetően
2018-11-0514:04
Azért a Fidesz-KDNP vezeti az országot, mert az választók így döntöttek áprilisban. A politikai szövetséget immár harmadszor hatalmazták fel az ország irányítására nagy többséggel – reagált Tordai Bence (Párbeszéd) országgyűlési képviselő felszólalására Menczer Tamás a parlamentben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hozzátette: illik mindenkinek tiszteletben tartani az állampolgárok döntését. 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: amíg a kormányoldal 1956 évfordulóján a hősökre és a mártírokra emlékezik, az ellenzék "össze-vissza beszél marhaságokat". Egyúttal láthatatlan és lehetetlen pártnak nevezte a Párbeszédet. 

Hangsúlyozta: az ellenzék most is ugyanazt mondja, amit választások előtt. Ugyanakkor attól, hogy rendszeresen diktatúráról, befolyásolásról beszélnek az Országgyűlésben, attól az még nem igaz – szögezte le az államtitkár. 

Magyarország az EU és NATO tagja, de ettől még Oroszországgal vagy bármelyik másik országgal pragmatikus, kölcsönös tiszteleten alapuló külpolitikát folytat. Ahogyan ezt más országok is teszik – húzta alá. Ez a nemzeti érdek – tette hozzá Menczer. 

Felhívta a figyelmet arra is: Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő sokszor találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az Északi Áramlat-2 gázvezetéket a legnagyobb nyugat-európai cégek építik. A szentpétervári nemzetközi gazdasági fórum sztárvendége Emmanuel Macron francia elnök volt, a moszkvai Oroszországi Energiahét elnevezésű fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett ott ültek a pódiumon a legnagyobb nyugat-európai energiacégek, a Total, az Enel es a Shell vezetői, akik a Gazprommal együtt készítik elő az Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítését. 

Erős képmutatás zajlik Nyugat-Európában – jelentette ki, hozzátéve: a felszínen bírálják Oroszországot, míg a felszín alatt olyan üzleteket kötnek és olyan szoros gazdasági kapcsolatban vannak, hogy gyakorlatilag Magyarország a fasorban sincs. 
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ