Cropped landscape
Belföld
A Szent István-bazilikában emlékkoncert zárta a gyásznapot
2018-11-0420:18
A budapesti Szent István-bazilikában ingyenes koncerttel emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. Strausz Kálmán vezényletével Johannes Brahms műve csendült fel, mások mellett a Pannon Filharmonikusok, a Honvéd Férfikar és a Budapesti Stúdió Kórus nőikara előadásában. 
Országszerte számos megemlékezést, koszorúzást, mécsesgyújtást tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 62. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon.

1956 hősei azokért az eszmékért szálltak síkra, amelyek nemzetté teszik a magyarságot - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az 1956-os forradalom leverésének évfordulóján.

Óbudán koszorúzással, a Terror Házánál és a Szent István téren gyertyagyújtással tisztelegtek a hősök előtt, este a budapesti Szent István-bazilikában emlékkoncert zárta a gyásznapot. 

Az emlékkoncerten részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége is. Az emlékezőket a koncert után közös gyertyagyújtásra várták a Bazilika előtti Szent István téren. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ