Cropped landscape
Belföld
A korrupció ellen gyűjt aláírást Hunvald György
2018-11-0308:22
A jelek szerint nem érzi hiteltelennek, kellemetlennek az MSZP, hogy a korrupciós ügyei miatt kétszer is jogerősen elítélt politikusa, Hunvald György gyűjt aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz. A közösségi oldalán megosztott képei alapján Hunvald október eleje óta lelkesen gyűjti a szignókat, és másokat is erre biztat. 
Erzsébetvárosban ma is több helyszínen gyűjtöttük az aláírásokat. Röpke egy hónap alatt majdnem 2500 aláírást gyűjtöttünk. Ha az országban lenne 400 hasonlóan lelkes csapat, akkor már meglenne az egymillió aláírás
– írta az egyik bejegyzésében. 
 
Az elhíresült szocialista politikus szerint az Európai Ügyészséghez történő csatlakozás azért is fontos dolog, hogy „Magyarország ne legyen olyan, mint Erdogan és Putyin országa”. Sőt Hunvald György már-már bölcseleti szférákba emeli az aláírásgyűjtést, amikor Konfuciustól azt idézi: „Aki látja, mi az igazságosság, viszont mégsem cselekszi, abból hiányzik a bátorság.” 
 
 Emlékezetes: Erzsébetváros volt polgármesterét 2014. július 1-jén a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt, míg 2015. április 24-én a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt rótt ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött, valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés.
Utóbbi ítéletet a Kúria formai okokra hivatkozva megsemmisítette, de Hunvaldnak végül más ügyei miatt sem kellett börtönbe vonulnia, mivel több időt töltött előzetes letartóztatásban, mint amennyire végül elítélték. Bár 2014. július 1-jén lemondott kerületi elnöki posztjáról és az önkormányzati választásokon sem indult, Hunvald Györgyöt 2016-ban újra az MSZP erzsébetvárosi elnökévé választották.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ