Cover
Belföld
A KDFSZ újra szabályozná a vasárnapi munkavégzést
2018-11-0220:21
Részlegesen visszaállíttatná a vasárnapi boltzárat a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Bubenkó Csaba a szervezet elnöke, az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, nem azt szeretnék, hogy zárva legyenek a boltok vasárnap, hanem azt, hogy tehermentesítsék a kereskedelemben dolgozókat, ahol ugyanis munkaerőhiány van. A kormány válaszolt: a vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy.
Széleskörű szakmai egyeztetést javasol a KDFSZ. 350 ezer munkavállaló nevében levélben keresték meg Orbán Viktort, hogy a kormány gondolja át a hétvégi munkavégzésre vonatkozó szabályokat. A Miniszterelnökség a munkavállalók érdekképviseletével azt közölte, az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatáskörébe tartozó kérdésben az illetékes tárcavezetőnek továbbították az Orbán Viktor eljuttatott megkeresést. A Kormányzati Tájékoztatási Központ rövid közleményt adott ki, miszerint a vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy. A kormány nem kívánja újra megnyitni ezt a kérdést.  

Levelet írtunk a miniszterelnök úrnak, ami nem arról szólt, hogy kell vasárnap bezárni a boltokat, hanem arról, hogy a létszámhiány van a kereskedelemben, éppen ezért hogyan lehet őket tehermentesíteni
- magyarázta a megkeresés okát a szakszervezet elnöke.
Velkovics Vilmos erre azt mondta, nem attól lesz több dolgozó, ha a boltok zárva vannak vasárnap, hanem attól, hogy megemelik a fizetésüket esetleg jobb cafeteriát kapnak. 

Bubenkó Csaba azt mondta a KDFSZ nem arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy több munkával, hétvégi pótlékokkal tudjon többet keresni. A szakszervezet azt szeretné, ha az alapbérek emelkednének, hiszen a pótlékokat is ebből számítják. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ