Cropped landscape
Belföld
Németh Szilárd: Demeter Márta nem kért bocsánatot tetteiért
2018-10-3121:03
Demeter Márta titkos katonai adatokat szolgáltatott ki, ezért büntetőjogi következményekkel kell számolnia - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában annak kapcsán, hogy a kormánypárt feljelentést tett az ügyészségen szerdán az LMP politikusa ellen. A politikus továbbá közölte: ezzel párhuzamosan Demeter Márta ellen elindítják a nemzetbiztonsági átvilágítást is.
Az LMP képviselőnője az általa megismert információkat nem pusztán nyilvánosságra hozta, de meg is hamisította. Ezeket követően még arra a minimális gesztusra sem volt hajlandó, hogy az ENSZ-misszióban részt vevő katonától és családjától bocsánatot kérjen. Tetteiért azonban felelnie kell - jelentette ki Németh Szilárd.
A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a műsorban tájékoztatást nyújtott a hadsereg fejlesztéséről is, elmondva, hogy 2010 óta tizenhétről nyolcezerre emelkedett az önkéntes tartalékosok létszáma. Az emberek érzik, hogy jelenleg az ország biztonságáról van szó, ez magyarázza a nagyfokú érdeklődést a katonai pálya iránt - válaszolt Velkovics Vilmos kérdésére a politikus.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ