Cropped landscape
Belföld
Milliókkal pénzelte Brüsszel a Soros-egyetemet
2018-10-3112:08
Tizenkétszer annyi uniós pénzt nyert pályázat útján a Soros-egyetem, mint a Corvinus – derül ki az Origo birtokába került adatokból. A Brüsszel által finanszírozott Horizon2020 program keretében a Soros-egyetem 2017 augusztusáig majdnem 14,5 millió eurót kapott.

2017 augusztusáig

a Soros-egyetem a Brüsszel által finanszírozott Horizon2020 program keretében  14,46 millió eurót kapott.
A második helyen a magyar egyetemek közül a Semmelweis Egyetem található 9,5 millió eurós támogatással, majd a harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem 8,42 millió eurós támogatással. A Corvinus csupán 1,2 millió eurót kapott. 
Fotó: Origo
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára minderről korábban azt mondta, „a Soros-egyetem valóban vezet bizonyos rangsorokban, például a Horizon2020 uniós támogatások elnyerési rangsorában, 14 millió euró összeggel. A Corvinus Egyetem 1,2 millió környékén sincsen. Ebből is látszik, ez egy üzleti modell: Magyarországon kiadnak egy amerikai diplomát.”

Lebukott Sorosék újabb trükközése

A Soros-egyetem az Egyesült Államokban csak egy fiktív kampuszt tart fenn, és valójában Budapesten végzi a világboldogító hálózat kiképzését.
Utóbbi esetben viszont törvénytelen volna a működése, hiszen kizárólag magyar egyetemként csak Magyarországon akkreditált képzést nyújthatnának, és ahhoz adhatnának diplomát.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ