Cropped landscape
Belföld
Czeglédy most az ügyészt vádolja
2018-10-3112:49
Pótmagánvádas eljárásban hivatali visszaéléssel vádolta meg az ügyében eljáró csoportvezető ügyészt, ­Szanka Ferencet a DK és az MSZP egykori jogásza, a letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, aki ellen hamarosan vádemelés születhet bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, mintegy 6,3 milliárd forintos kárt okozó költségvetési csalás, valamint többmilliós gazdasági csalás miatt. 
 A Gyurcsány Ferenccel is szoros kapcsolatot ápoló, az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt egykori szombathelyi önkormányzati képviselője a Hvg.hu szerint azért vádolja az ügyészt hivatali visszaéléssel, mert szerinte fontos bizonyítékok elhallgatásával érte el, hogy börtönben tartsák. A pótmagánvád lényege, hogy az előzetesben ülő Czeglédy szerint Szanka szándékosan, tények elferdítésével, illetve elhallgatásával érte el, hogy szeptember elején még három hónapra meghosszabbítsák az előzetes letartóztatását, így a mai napig börtönben van.
 
A Csongrád Megyei Főügyészség nevében Szanka Ferenc augusztus végén tett indítványt a Szegedi Járásbíróságnak arra, hogy Czeglédy előzetes letartóztatását hosszabbítsa meg, mivel egy tanú szerint megpróbálja befolyásolni a büntetőeljárást. Czeglédy érvelése szerint azonban ekkorra már rendőrségi nyomozás tisztázta, hogy nem mond igazat a tanú, és erről az ügyésznek tudnia kellett. A baloldali volt politikus szeptemberben tett feljelentést az ügyész ellen hivatali visszaélés miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen, de ezt bűncselekmény hiányára hivatkozva elutasították.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ