Cropped landscape
Belföld
Tuzson Bence: Pattanásig feszült és veszélyes a helyzet a Balkánon
2018-10-3010:48
Nem csak Európában nézünk szembe a migráció, az erőszakos migráció kérdésével, hanem a migráció határozott szervezése és pénzelése az Amerikai Egyesült Államok határait ostromolva is megjelent – hangsúlyozta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A politikus a balkáni migrációs útvonalon történtek kapcsán felhívta rá a figyelmet, a helyzet rendkívül veszélyes, ezért hazánk szeretné megerősíteni és folyamatosan fenntartani a határvédelmet, hiszen, ha sikerülne áttörniük a horvát-bosnyák határt, akkor szervezetten áramlanának Magyarország felé. 
Tuzson Bence szerint egy olyan főpróbát látunk, amelynek az a célja, hogy megtörjön az az ellenállás, amit a migrációellenes országok képviselnek. Hozzátette: azok a nemzetközi trendek és törekvések, amelyek megjelennek az ENSZ-ben, az Európai Unióban, megjelennek ott, ahol a liberális, Soros Györgyhöz kapcsolódó körök vannak. 

A politikus megismételte azt a kormányzati álláspontot, miszerint a migráció nem alapvető emberi jog. 

Felhívta rá a figyelmet, hogy ami az amerikai-mexikói határnál zajlik, az színtiszta provokáció, ki akarják provokálni az erőszakos cselekedetet a média előtt. 
A nemzetek védelmi jogát elvenni mindenképpen káros
– emelte ki Tuzson Bence. A politikus ismertetése szerint hasonló esemény játszódik a migránsok balkáni útvonalán is, ahol több tízezres tömeg tart észak felé. 
A céljuk az, hogy előbb-utóbb az Európai Unióba törjenek be, ezért volt fontos, hogy megerősítsük a védvonalakat
– jelentette ki az államtitkár.

Emlékeztetett arra, hogy a migrációs nyomás kezelésére további 24 milliárdot fordít a kormány, ugyanakkor leszögezte: a határ védelme és az ország biztonsága nem pénzkérdés, majd újfent felszólította az Európai Uniót, hogy térítse meg a magyar határvédelmi költségeket. 

Tuzson Bence parlamenti felszólalása : 
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ