Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: Igazi sikersztori a nemzet 1100 éves története
2018-10-2921:48
Száz éve 1918. október 28-án tört ki az őszirózsás forradalom, amely a Tanácsköztársaságba, vagy Tormay Cécile szavaival élve a patkánylázadásba torkollott. Az ezt követő mintegy harminc év megítélésben nemhogy konszenzus nem alakult ki, hanem a lehető legélesebb ellentétetek mutatkoznak. Sajtóklub című műsorunkban elhangzott, száz évvel ezelőtt egy soha nem tapasztalt nemzeti tragédiával kellett szembesülnie a magyarságnak, de ami jó hír, hogy a magyarság megtörve, szétdarabolva ugyan, de a mai napig itt él a Kárpát-medencében, sőt igazi sikersztori a nemzet 1100 éves története, hiszen nem írtattunk ki.
Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője helyreállíthatatlan állapotnak nevezte, hogy 1920-ban az ország több mint kétharmadát elragadták. Megítélése szerint mérhetetlen nagy bűn terheli a magyarországi baloldalt egyebek között a kommunista rémuralomért, Tisza István meggyilkolásáért, amiért a románok bevonulhattak Budapestre. Hozzátette, az az időszak, ami 1918 októbere és 1919 ősze között lezajlott, a mai napig jóvátehetetlen. 
Egy baloldali kommunista kísérlet valakik számára fontosabb volt, mint egy nemzetnek a léte
– jelentette ki Bencsik András.  

A Sajtóklubból kiderül az is, hogy a mai napig azt a Károlyi Mihályt magasztalja a baloldali sajtó, a baloldali ellenzék, aki maga bocsájtotta a románok rendelkezésére a gyulafehérvári tiszti kaszinót, ahol a románok nemzetgyűlése bejelentette Erdély és a Román Királyság egyesülését. 
Ezt az embert ünnepli a Népszava, a Soros-féle Mérce.hu? ’56-ot megpróbálják összemosni az őszirózsás forradalommal? Követelik a Károlyi-szobor visszavitelét a Kossuth térre. Ezek az emberek a mai ellenzék?
– tette fel a kérdést Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője. 

Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa kiemelte, a legfontosabb, hogy eltelt száz esztendő s a magyarság – megtörve ugyan –, de még mindig itt van a Kárpát-medencében. Kiemelte, bebizonyosodott, hogy a magyarságnak különleges párját ritkító képessége van a túlélésre, az újrakezdésre. 
Itt akkor is magyarok fognak élni a Kárpát-medencében, amikor ennek az egész globális világnak az írmagja is el fog tűnni
– tette hozzá Szentesi Zöldi László. Szerinte, amikor az őszirózsás forradalomkor a túlélés ösztöne egy pillanatra kihunyt, akkor soha nem tapasztalt nemzeti tragédia következett be. 

Bayer Zsolt műsorvezető szerint ideje lenne 180 fokot fordítani saját történelemszemléletünkön, hogy ki lehessen végre mondani, nemzetünk elmúlt 1100 éve igazi sikertörténet, pusztán azért, mert itt vagyunk. 

Teljes adás: 
ECHOTV – A nemzet hangja - Sajtóklub 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ