Cropped landscape
Belföld
Molnár Zsolt: Ha Demeter valóban titkot sértett, akkor viselnie kell a következményeit
2018-10-2920:19
Amennyiben megsértette az adatkezelési nyilatkozatot Demeter Márta LMP-s képviselő, annak akár büntetőügyi következménye is lehet – mondta Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagja az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az MSZP-s politikus ugyanakkor politikai motívumot is lát az eljárás megindítása mögött. 
Molnár Zsolt szerint Demeter Márta sok tekintetben támadta a kormányt, így akár előfordulhat, hogy a kormánypártok részéről politikai motivációja van az ellenzéki képviselő ügyének. Az MSZP budapesti elnöke elmondta, akkor tudná az ügyet a politikától elválasztani, ha ismerné a titoktartási nyilatkozat tartalmát, de nincs minden információ a birtokában. 

A szocialista politikus kiemelte, ha pártatlan eljárásban törvényesen kiderül, hogy Demeter Márta titkot sértett, hogy minősített adatot hozott nyilvánosságra, akkor annak viselnie kell a következményeit. 
Az is egyértelmű, hogy nem teheti meg valaki, hogy minősített adatokat nyilvánosságra hoz és politikai PR-t tesz ebből a szempontbót
 – tette hozzá. 
Molnár Zsolt arról is beszélt, meglátása szerint még az idén lesz előválasztás annak érdekében, hogy a budapesti választók dönthessenek arról, kit kívánnak a főpolgármesteri posztért újra induló Tarlós István kihívójaként a jövő évi önkormányzati választáson 

A szocialista párton kívül az MSZP budapesti elnöke szerint az előválasztást támogatni fogja a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Szolidaritás és közelítenek hozzá a Liberálisok is. A politikus úgy fogalmazott, nehéz Tarlós Istvánt legyőzni úgy, ha baloldali casting és vita van, ezért kell a választókra bízni ezt a kérdést. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ