Cover
Belföld
D. Kovács Róbert: Félelemben élnek a Hős utcai társasház lakói
2018-10-2908:44
Újabb lépést tett a Kőbányai Önkormányzat a mára már tarthatatlanná vált helyzet felszámolására. A lakók védelme érdekében az utca hírhedt társasházait körbekerítik és portaszolgálattal látják el. Az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere elmondta: több ott élő család fordult az önkormányzathoz és kérte, hogy kerítsék körbe az épületet.
D. Kovács Róbert kiemelte: az önkormányzat a közgyűlésen támogatta a lakók kezdeményezését, így meg fog épülni a kerítés az itt élők biztonságának érdekében. Mint mondta: a gyermekeiket tisztességesen nevelő családok, nem pedig a bűnözésből élők szeretnének biztonságban élni.

A polgármester elmondta: az elmúlt hetekben bódult állapotban lévő emberek gyakran riogatták a lakókat a folyosókon, több esetben még a lakásokba is benyitottak. Szerinte a lakók félelemben élnek, ezért kértek segítséget. Hozzátette: az itt élők egy része önkényes lakásfoglaló.

D. Kovács Róbert megerősítette: amellett hogy kerítéssel veszik körbe az épületet, portaszolgálatot is ki fognak alakítani. Szerinte a lakók örömmel fogadták a döntést, hiszen így biztonságosabb körülmények között élhetnek.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ