Cropped landscape
Belföld
Bakondi György: A határvédelem és a belbiztonsági helyzet megőrzése elsőrangú érdek
2018-10-2921:14
A balkáni útvonalon regisztrált migránsok száma elérte a 70 ezret, akiknek célja az Európai Unió elérése a tél beállta előtt - mondta Bakondi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint politikai motiváció áll a bosnyák-horvát határon történtek, valamint a Dél-Amerikából az Egyesült Államok felé vonuló menekültek akciója mögött is.
Bakondi György szerint a balkáni útvonalról érkezők motivációja egyértelmű: még a tél beállta előtt elérni a legfejlettebb szociális ellátórendszerekkel bíró országok valamelyikét, például Németországot és Svájcot.

A főtanácsadó rávilágított arra is, hogy a migránsok a világ különböző pontjain, úticéljuktól függetlenül feltűnően hasonló magatartást tanúsítanak. A hatóságokkal nem működnek együtt, a személyi irataiktól pedig megszabadulnak.
Bakondi György a műsorban Velkovics Vilmos kérdésére arról is tájékoztatott, hogy az ENSZ és az EU migrációs politikája is azt célozza a jövőben, hogy a nemzetállamokat gyengítsék, a határellenőrzés és a büntetőeljárás jogát pedig elvegyék tőlük. A főtanácsadó elmondta, hogy a nyomásgyakorlás ellenére, Magyarországnak továbbra is kötelessége a határok védelme, akárcsak a jelenlegi belbiztonsági helyzet megőrzése.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ