Cover
Belföld
ifj. Lomnici Zoltán: A magyar kormány az Európai Unió lelkiismerete
2018-10-2819:37
Eltávolodott az Európai Unió az alapszerződéstől. Már nem úgy működnek az EU intézmények, ahogyan az le van fektetve a szerződésben. Az Európai Bizottság abszolút eltávolodott a szerepétől, nem a szerződések őre. Őrségként ma a V4-ek működnek - hangzott el az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában. 
Jól vizsgázott az új gyülekezési törvény október 23-án, amely idén - összehasonlítva a 2006-os évvel - mindenféle atrocitás nélkül zajlott, a tüntetések békések és méltóságteljesek voltak – mondta ifj. Lomnici Zoltán értékelésében. Az alkotmányjogász hozzátette: rendkívül csekély érdeklődés övezte az ellenzéki megmozdulásokat, szemben a kormánypártival.

Orbán Viktor a Terror Házánál elhangzott beszéde kapcsán úgy fogalmazott: az Európai Unió, mint szupranacionális szervezet valóban eltávolodott az Unió alapszerződésétől. Már nem úgy működnek az intézmények, ahogyan az le van fektetve a szerződésben. Az Európai Bizottság abszolút eltávolodott a szerepétől, nem a szerződések őre. 

Véleményé szerint, 
a visegrádi négyek (V4) működik ma őrségként és a kormányzatok, elsősorban a magyar kormány pedig, mint egy lelkiismeretként, felhívja a figyelmet az anomáliákra.
Császár Attila kérdésére Deák Dániel kifejtette: a globalisták nem nemzetállamokban gondolkodnak. Nem szeretnék, hogy népek alkossák Európát, hanem amire a kormányfő is utalt, az „egybeolvadást” akarják megvalósítani. 
Korábban is voltak olyan politikusok, akik az Európai Egyesült Államok létrehozásában érdekeltek, de most úgy tűnik, hogy a brüsszeli és a nyugat-európai vezetés tekintetében ezek a politikusok többségbe kerültek. Ráadásul már nem is leplezik a céljukat, hanem egyre nyíltabban követelik, hogy vegyék el a nemzetállamok hatásköreit - fejtette ki a politológus. 

A Figyelő munkatársa hozzátette: erről fog szólni az EP-kampány is. Az európai választópolgárok pedig arról szavaznak majd, hogy továbbra is nemzetállamok alkossák Európát, vagy létrejöjjön az Európai Egyesült Államok. 
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-mérleg
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ