Cropped landscape
Belföld
Novák Katalin: A gyerekekre fordított befektetésnél nincs jobb
2018-10-2612:44
Nincs jobb befektetés Magyarországon, mint hogy a gyerekeink számára biztosítsunk jobb körülményeket - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központ Napközi Otthonos Óvoda kibővített intézményrészének átadóján pénteken.
Novák Katalin rámutatott, ez a fejlesztés is jó példája annak, amikor a kormányzat erőfeszítéseihez hozzá tud tenni egy település is.
    
Az államtitkár szólt arról, hogy Magyarországon egyre többen járnak óvodába és egyre nagyobb az igény az óvodai férőhelyek iránt.
    
Kiemelte: az óvodapedagógusok bére jelentősen, 2010-hez képest átlagosan csaknem ötven százalékkal emelkedett. 
    
A pedagógusszakma és -életpálya vonzóbbá vált, amit az is bizonyít, hogy ma 1200-al többen foglalkoznak óvodáskorú gyerekekkel, mint korábban - mondta Novák Katalin.
    
A Pöttöm Park Óvoda felújítására 70 millió forint állami forrás állt rendelkezésre, a város pedig 90 millió forint saját forrást biztosított hozzá - közölte az avatóünnepségen Lesi Árpád (Fidesz-KDNP) kunszentmiklósi polgármester. 
    
Az 1970-es években épült és most felújított, illetve kibővített óvodába jelenleg 192 gyermek jár.
    
A négycsoportos óvoda két csoportszobával bővült, új tornaszobát is kialakítottak, és kiszolgálóhelyiségek is épültek; emellett kibővítették a játszóudvart, multifunkciós sportpálya épült, valamint megújult az intézmény teljes eszközparkja is.
    
Salacz László fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt: az óvodafelújítás is bizonyítja, Kunszentmiklós gondol a jövőjére.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ